DECRET 303/1984, de 5 d'octubre, pel qual es reglamenta la modalitat de centres públics d'Ensenyament Secundari en el sistema educatiu de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

L'existència a Catalunya de zones territorials demogràficament deprimides i deficitàries en equipaments i la necessitat d'atendre l'escolarització secundària obliguen l'Administració a establir els mecanismes adients que garanteixin la possibilitat d'opcions educatives i, ensems, la utilització racional dels recursos públics.

La complexitat del procés educatiu i la legítima aspiració de la població escolar més gran de 14 anys a gaudir del dret de l'educació ens porten a incloure entre els diversos tipus de centres docents públics la modalitat del centre d'ensenyament secundari on s'imparteixen indistintament les ensenyances de Batxillerat i Formació Professional amb la suficient flexibilitat administrativa i pedagògica que permeti d'adequar-les a les circumstàncies col·lectives i singulars dels alumnes i de l'entorn.

Atesa aquesta finalitat i d'acord amb les Lleis 14/1970, General d'Educació, i la 5/1980, reguladora de l'Estatut de Centres Escolars;

A proposta del Conseller d'Ensenyament i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- S'estableix la modalitat de centre

públic d'ensenyament secundari, ja sigui per transformació de centres existents d'aquests nivells de titularitat del Departament d'Ensenyament o per nova creació. Aquests tipus de centres es regularan pel que disposa el present Decret i les normes que el despleguin.

Article segon

- Es considera centre d'ensenyament

secundari aquell en què s'imparteix l'ensenyament del Batxillerat i de la Formació Professional, i, si s'escau, del Curs d'Orientació Universitària.

Article tercer

- Els centres d'ensenyaments secundaris

de caràcter públic s'anomenaran Instituts d'Ensenyament Secundari. La norma de creació n'establirà la dependència directa.

  1. Emplaçament

Article quart

- S'establirà preferentment la modalitat

de centre objecte d'aquest Decret:

  1. En aquelles zones rurals de població no superior a 10.000 habitants i on hi hagi manca de llocs escolars per a alumnes de 14-16 anys.

  2. En aquells municipis on coexisteixin al mateix edifici centres públics de Batxillerat i de Formació Professional jurídicament i administrativament independents, i la demanda sigui reduïda, es podrà procedir a la seva transformació en centres d'ensenyament secundari, d'acord amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR