DECRET 500/1981, de 14 de desembre, pel qual s'aprova el reglament de selecció i nomenament de Directors de Centres Escolars Públics.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

La Llei Orgànica 5/1980, de 19 de juny, per la qual es regula l'Estatut de Centres Docents no Universitaris, disposa que l'Administració seleccionarà i nomenarà el Director d'acord, en tot cas, amb els principis de mèrit, capacitat i publicitat.

En el procés de selecció i nomenament que es regula per aquest Decret s'han considerat les bases següents:

Per tal d'aconseguir la major eficàcia possible del sistema educatiu dins dels Centres és aconsellable d'establir com a condició necessària i meritòria per a ésser candidat al càrrec de Director d'un Centre Públic el fet de pertànyer al seu Claustre de Professors.

Atesa la importància que per al funcionament dels Centres té una adequada gestió directiva, sembla adient donar la major consideració, en el desenvolupament de la normativa legal, a la capacitat dels candidats al càrrec.

D'altra banda, es confia la valoració de les aptituds dels candidats a les persones que per llur preparació tècnica docent i per llur convivència amb ells poden fer-la amb validesa, és a dir, els professors del Claustre. Per tal d'assegurar suficientment l'objectivitat, es fa intervenir en el procés avaluador el major nombre de professors; s'hi introdueix com a element d'interès la consulta als representants dels pares dels alumnes integrats en el Consell de Direcció, i s'hi incorpora, finalment, una valoració per l'Administració de la capacitat del candidat proposat.

D'acord amb aquests criteris, a proposta del Departament d'Ensenyament, previ informe favorable del Consell d'Ensenyament, escoltat el Consell d'Estat, i amb la conformitat del Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

- S'aprova el Reglament que regula el

procediment de selecció i nomenament dels Directors de Centres Escolars Públics, dictat en desplegament i execució de l'article 25.2 de la Llei Orgànica 5/1980, de 19 de juny, el text del qual s'insereix a continuació. El Reglament entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat.

Barcelona, 14 de desembre de 1981

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller d'Ensenyament

REGLAMENT pel qual s'estructura el procediment de selecció i nomenament dels Directors de Centres Docents Públics, dictat en desplegament i execució de l 'article 25.2 de la Llei Orgànica 5/1980, de 19 de juny

I Disposicions generals

Article primer

- El Director és un òrgan unipersonal de

govern dels Centres Docents Públics d'Educació Pre-escolar, Educació General Bàsica, Batxillerat i Formació Professional. La seva selecció i el seu nomenament s'efectuaran d'acord amb el procediment establert en el present Reglament.

Article segon

- La selecció es portarà a terme, en tot cas,

d'acord amb els principis de mèrit, capacitat i publicitat, entre els professors numeraris dels diferents nivells i modalitats.

Article tercer

- Als efectes de l'oportuna provisió de

places, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat anunciarà anualment les vacants de Directors que hagin de ser cobertes als respectius Centres Docents.

Article quart

- Els candidats al càrrec de Director hauran

de reunir obligatòriament els següents requisits:

  1. Ésser membre numerari de l'estament docent del Centre i estar en situació activa.

  2. Tenir destinació definitiva en el Centre i haver-hi prestat serveis durant un mínim de dos cursos consecutius en qualitat de professor numerari.

  3. Haver prestat serveis com a professor en Centres del nivell...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR