DECRET 105/2005, de 31 de maig, de delimitació de les regions sanitàries i dels sectors sanitaris del Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

DECRET

105/2005, de 31 de maig, de delimitació de les regions sanitàries i dels sectors sanitaris del Servei Català de la Salut.

El Servei Català de la Salut, d'acord amb el que estableix l'article 21 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, s'ordena en demarcacions territorials denominades regions sanitàries, que equivalen a les àrees de salut previstes en la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, les quals es delimiten atenent factors geogràfics, socioeconòmics, demogràfics, laborals, epidemiològics, culturals, climàtics, de vies de comunicació homogènies, així com d'instal·lacions sanitàries existents, tot tenint en compte l'ordenació territorial de Catalunya.

El Decret 114/1994, de 3 de maig (DOGC núm. 1903, d'1.6.1994), modificat pel Decret 125/2003, de 13 de maig (DOGC núm. 3889, de 22.5.2003), va establir l'actual delimitació de les regions sanitàries i sectors sanitaris del Servei Català de la Salut.

Actualment, l'experiència assolida durant el temps transcorregut des de la delimitació inicial de les regions sanitàries i el fet del reconeixement de les característiques i peculiaritats de les comarques situades en l'àrea central de Catalunya i en l'àrea pirinenca, que s'ha materialitzat en el Decret 391/2003, de 29 de desembre (DOGC núm. 4046, de 12.1.2004), amb la creació de les subdelegacions territorials del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central i a l'Alt Pirineu i Aran, han fet palesa la necessitat d'establir una nova delimitació de les regions sanitàries i dels sectors sanitaris.

Vistes les al·legacions formulades per les persones i entitats interessades, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

D'acord amb el que preveuen els articles 21 i 33 i la disposició final 1 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, a proposta de la consellera de Salut i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Les regions sanitàries del Servei Català de la Salut resten delimitades en els termes de l'annex 1.

Article 2

Els sectors sanitaris del Servei Català de la Salut resten delimitats en els termes de l'annex 2.

Disposicions addicionals

Primera

En l'àmbit geogràfic de les regions sanitàries, mitjançant ordre de la persona titular del Departament de Salut, es podran establir agrupacions de sectors sanitaris limítrofs.

Segona

D'acord amb la disposició addicional catorzena de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, segons la redacció donada per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, i l'article 104 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, el Consorci Sanitari de Barcelona exerceix en l'àmbit de la ciutat de Barcelona les funcions que la Llei esmentada atribueix a les regions sanitàries.

Tercera

La delimitació de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, pel que fa al Sector Sanitari Val d'Aran, s'estableix sense perjudici de la transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran en matèria de sanitat, regulada pel Decret 354/2001, de 18 de desembre (DOGC núm. 3544, de 2.1.2002).

Disposicions transitòries

Primera

Els consells de direcció i els consells de salut de les regions sanitàries i els consells de direcció i consells de participació dels sectors sanitaris, mentre no se n'adapti la composició a la nova delimitació, continuaran exercint les seves funcions en l'àmbit de les regions sanitàries i sectors sanitaris delimitats en el Decret 114/1994, de 3 de maig, modificat pel Decret 125/2003, de 13 de maig.

Segona

Els consells de direcció i els consells de salut de les antigues regions sanitàries Barcelonès Nord i Maresme, Barcelona, Costa de Ponent i Centre, mentre no se n'adapti la composició a la nova delimitació, es podran reunir conjuntament quan els temes a tractar corresponguin a l'àmbit territorial establert en aquest Decret per a la Regió Sanitària Barcelona.

Disposició derogatòria

Queden derogats els decrets 114/1994, de 3 de maig, de delimitació de les regions sanitàries i dels sectors sanitaris del Servei Català de la Salut, i el Decret 125/2003, de 13 de maig, de modificació parcial de l'annex 1 del Decret 114/1994, de 3 de maig, de delimitació de les regions sanitàries i dels sectors sanitaris del Servei Català de la Salut.

Disposició final

Única

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Tanmateix, la inclusió de l'Àrea Bàsica de Salut Martorell Rural al Sector Sanitari Baix Llobregat Centre-Nord i de les àrees bàsiques de salut el Masnou-Alella i Ocata-Teià al Sector Sanitari Maresme; i de l'Àrea Bàsica de Salut Sant Quirze del Vallès al Sector Sanitari Sabadell, entraran en vigor quan, de conformitat amb el que estableix la disposició final segona de l'Ordre SSS/29/2003, de 20 de gener, per la qual es modifica la delimitació de diverses àrees bàsiques de salut (DOGC núm. 3809, de 28.1.2003), entri en vigor la creació de les àrees bàsiques de salut esmentades.

Barcelona, 31 de maig de 2005

Pasqual Maragall i Mira

President de la Generalitat de Catalunya

Marina Geli i Fàbrega

Consellera de Salut

Annex 1

Delimitació de les regions sanitàries del Servei Català de la Salut

Regió sanitària Alt Pirineu i Aran

És formada pels sectors sanitaris següents:

Alt Urgell.

Alta Ribagorça.

Cerdanya.

Pallars Jussà.

Pallars Sobirà.

Val d'Aran.

Regió sanitària Barcelona

És formada pels sectors sanitaris següents:

Alt Penedès.

Baix Llobregat Centre-Nord.

Baix Llobregat Delta-Litoral.

Baix Llobregat Fontsanta.

Barcelona Ciutat Vella.

Barcelona Eixample.

Barcelona Gràcia.

Barcelona Horta-Guinardó.

Barcelona Les Corts.

Barcelona Nou Barris.

Barcelona Sant Andreu.

Barcelona Sant Martí.

Barcelona Sants-Montjuïc.

Barcelona Sarrià-Sant Gervasi.

Barcelonès Nord.

Barcelonès Sud-l'Hospitalet de Llobregat.

Garraf.

Maresme.

Sabadell.

Terrassa-Rubí-Sant Cugat.

Vallès Oriental.

Regió sanitària Catalunya Central

És formada pels sectors sanitaris següents:

Anoia.

Bages.

Berguedà.

Osona.

Solsonès.

Regió sanitària Girona

És formada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR