DECRET 343/1989, d'11 de desembre, de reestructuració de la Direcció General d'Urbanisme. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1281, pàg. 1549, de 20.4.1990).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Direcció General d'Urbanisme s'ha configurat fins al moment actual d'acord amb una sèrie de disposicions que arranquen del Reial Decret 1385/1978, de 23 de juny, de traspàs de competències de l'Estat en matèria d'urbanisme, d'entre les quals cal destacar els decrets d'11 d'octubre i de 29 de novembre de 1978 i altres posteriors com són el 258/1980, de 28 de novembre, el 215/1981, de 3 de juliol, i el 109/1985, de 21 de març, reguladors de l'estructura orgànica de la Direcció General esmentada.

La Llei 7/1987, de 4 d'abril, d'ordenació de la conurbació de Barcelona dins el marc de les lleis d'ordenació territorial, estableix per als ajuntaments inclosos amb anterioritat a l'àmbit de la Corporació Metropolitana el règim urbanístic comú als ajuntaments de Catalunya. Com a conseqüència d'aquesta Llei, una part de les competències de la Corporació foren traspassades als ajuntaments i la resta a la Generalitat de Catalunya. El Decret 14/1988, de 13 de gener, regula, entre altres aspectes, les transferències de personal, els expedients i els serveis provinents de l'extinta Corporació a la Direcció General d'Urbanisme. El desenvolupament de les comeses pròpies de la Generalitat com també la incorporació del personal transferit, al qual es respecta el règim jurídic i el grau consolidat, explica la necessitat de modificar l'estructura orgànica de la Direcció General d'Urbanisme establerta pels decrets 258/1980, 215/1981 i 109/1985.

En conseqüència, vistes les disposicions esmentades anteriorment i segons el que preveu l'article 81 de la Llei 3/1982, de 25 març, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La Direcció General d'Urbanisme, sota la dependència del seu titular, executarà les seves funcions, atribuïdes per la normativa vigent, mitjançant els òrgans següents: Subdirecció General d'Ordenament Urbanístic. Subdirecció General d'Actuació Urbanística. Servei de Secretaria. Servei de Normativa i Recursos.

Article 2

La Subdirecció General d'Ordenament Urbanístic exerceix la funció de coordinar i impulsar l'activitat dels coordinadors territorials d'urbanisme i dels serveis territorials i la Direcció del Servei de Documentació, d'acord amb les directrius del director general i amb l'objecte d'aconseguir l'adequat ordenament urbanístic del país. La Subdirecció General d'Ordenament Urbanístic s'estructura en els òrgans següents: Servei de Documentació. Servei Territorial de la Demarcació de Girona. Servei Territorial de la Demarcació de Tarragona. Servei Territorial de la Demarcació de Lleida. Secció de la Secretaria de Barcelona.

Article 3

Al Servei de Documentació li correspon la refosa dels plans i normes, el seguiment dels sistemes urbans, l'arxiu de la cartografia bàsica i temàtica, la coordinació dels aspectes infrastructurals d'abast general i urbanístic d'altres direccions del Departament i d'altres departaments de la Generalitat i la canalització de l'aportació urbanística de la Direcció General. Depenen del Servei de Documentació els òrgans següents: Secció de Coordinació Territorial. Secció d'Infrastructures Urbanes. Secció de Seguiment i Informació. A la Secció de Coordinació Territorial li correspon el suport tècnic en l'elaboració del planejament municipal; l'enllaç de la Direcció General d'Urbanisme amb els diferents departaments de la Generalitat, amb els organismes autònoms i amb altres administracions que tinguin incidència en el territori, com també amb els consells comarcals; el suport urbanístic als plans territorials i plans comarcals i l'estudi general de planejament i els aspectes puntuals que incideixen en l'elaboració del planejament. A la Secció d'Infrastructures Urbanes li correspon l'anàlisi de les infrastructures previstes pel planejament urbanístic amb incidència territorial...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR