ORDRE EDU/342/2009, de 16 de juny, per la qual es crea el Consell Rector de la Xarxa FP.cat i se'n regula la composició i el funcionament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/342/2009, de 16 de juny, per la qual es crea el Consell Rector de la Xarxa FP.cat i se'n regula la composició i el funcionament.

L'article 170.1.b) de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya la competència executiva en les polítiques actives d'ocupació, que inclouen la formació dels demandants d'ocupació i dels treballadors en actiu, i també la gestió de les subvencions corresponents. La Generalitat participa en els plans o les activitats de formació que superin l'àmbit territorial de Catalunya.

D'altra banda, l'article 131.3, apartats a) i b), de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, disposa que correspon a la Generalitat de Catalunya, en relació als ensenyaments postobligatoris que condueixen a l'obtenció d'un títol acadèmic o professional vàlid a tot l'Estat, la competència compartida en la programació de l'ensenyament, la seva definició, i l'avaluació general del sistema educatiu, i en l'ordenació del sector de l'ensenyament i de l'activitat docent i educativa.

L'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana (2008-2011), signat pel Govern de la Generalitat de Catalunya i els principals agents econòmics i socials, fixa, com un dels àmbits prioritaris per a la transformació del model econòmic , l'educació i la qualificació de les persones, donant així un impuls estratègic a la formació professional, amb la finalitat de convertir-la en un factor rellevant per a la competitivitat del teixit empresarial i per a l'ocupabilitat dels treballadors i treballadores de Catalunya.

És en aquest context que la formació professional esdevé una prioritat d'actuació compartida entre el Govern, les diferents administracions i els agents econòmics i socials, amb l'objectiu de comptar amb un model consolidat de formació professional al llarg de la vida, que asseguri una estructura socioeconòmica òptima i que ofereixi a la ciutadania catalana les qualificacions i competències necessàries per integrar-se en una societat més justa i cohesionada, basada en el coneixement i en la igualtat d'oportunitats.

En aquest sentit, i dins de la línia de consens, els agents signants de l'Acord estratègic esmentat, han establert noves actuacions de reforma i impuls de la formació professional, que hauran de ser dutes a terme conjuntament entre els departaments de Treball i d'Educació.

Dins d'aquestes actuacions conjuntes destaquen, especialment, la creació d'una gerència per a la integració de la Formació Professional, i l'impuls del Pla FP.cat, com un dels àmbits d'actuació d'aquesta gerència, que té com a objectiu prioritari el desplegament d'una xarxa de quinze centres especialitzats de formació professional a l'horitzó 2010, que impartiran formació reglada, ocupacional i contínua, i que han de ser el referent de la nova formació professional. Així mateix, la xarxa FP.cat té, entre les seves funcions, la implementació, coordinació, supervisió i control dels centres que constituiran aquesta nova xarxa.

Aquests centres hauran d'oferir formació professional integrada vinculada a les necessitats sectorials i territorials, promoure el procés d'avaluació i certificació de les competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral i l'aprenentatge no formal, impulsar accions d'innovació permanent, desenvolupar accions de formació de formadors i superar la diferència centre/empresa, incorporant aquesta al sistema integrat.

Com un element clau per a la consecució d'aquests objectius, l'Acord estratègic assenyala que la xarxa FP.cat ha de comptar amb un Consell Rector en què participaran les administracions implicades i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives a Catalunya, i el presidirà la persona que ostenti la Gerència per a la Integració de la Formació Professional a Catalunya.

D'altra banda, mitjançant l'Acord de GOV/205/2008, de 2 de desembre, s'ha aprovat el Programa interdepartamental de la Generalitat de Catalunya per a la integració de la formació professional a Catalunya, i mitjançant la Resolució TRE/4015/2008, de 29 de desembre, s'ha nomenat el director d'aquest programa, qui té entre les seves funcions la coordinació de les actuacions del Departament de Treball i del Departament d'Educació en l'àmbit de la integració de la formació professional a Catalunya.

Per tot això, i d'acord amb l'article 40.2 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordenem:

Article 1

Creació i adscripció

  1. Es crea el Consell Rector, com a òrgan interdepartamental i participatiu de l'estructura de la Xarxa FP.cat, format pels departaments competents en la matèria i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya.

  2. El Consell Rector de la Xarxa FP.cat s'adscriu al Departament al qual correspon la presidència del Consell Català de Formació Professional.

Article 2

Funcions

Són funcions del Consell Rector de la Xarxa FP.cat les següents:

  1. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR