Instrucció 3/2008 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es regula el procediment de reconeixement de triennis per al personal estatutari temporal que presta servei en institucions i centres sanitaris dependents del Servei de Salut de les Illes Balears

Sección3.- D'altres disposicions
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyInstrucció

Instrucció 3/2008 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears per la qual es regula el procediment de reconeixement de triennis per al personal estatutari temporal que presta servei en institucions i centres sanitaris dependents del Servei de Salut de les Illes Balears Antecedents 1. L'article 25.2 de la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, que tracta sobre les retribucions dels funcionaris interins, estableix que `es reconeixeran els triennis corresponents als serveis prestats abans de l'entrada en vigor d'aquest Estatut, que tindran efectes retributius només a partir del moment que entri en vigor'. Atès el caràcter bàsic i la previsió continguda en l'article 2.3, resulta també aplicable al personal estatutari dels serveis de salut.

  1. Això no obstant, atesa l'heterogeneïtat del personal estatutari, convé precisar la consideració de personal interí, atenent per això la regulació continguda en l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. L'article 10 estableix:

    Són funcionaris interins els que, per raons justificades expressament de necessitat i urgència, són nomenats com a tal per desenvolupar funcions pròpies de funcionaris de carrera, quan es doni alguna de les circumstàncies següents:

    1. Que hi hagi places vacants quan no sigui possible cobrir-les amb funcionaris de carrera.

    2. Quan s'hagi de substituir transitòriament els titulars.

    3. Quan s'hagin d'execució programes de caràcter temporal.

    4. Quan hi hagi excés o acumulació de tasques per un termini màxim de sis mesos, dins un període de dotze mesos.

  2. Per tant, es poden entendre englobats els tres tipus de nomenament de personal estatutari temporal definits en la Llei 55/2003, de 16 de desembre, per la qual s'aprova l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, és a dir, nomenament de caràcter interí, de caràcter eventual i de substitució.

  3. Per tot això, és necessari dictar una instrucció que reguli el procediment que cal seguir per reconèixer els triennis al personal que es trobi vinculat al Servei de Salut de les Illes Balears per una relació estatutària de naturalesa temporal.

    En virtut de les consideracions anteriors, d'acord amb l'article 21 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i exercint les funcions que m'atribueix l'article 12.1 (apartats c i u) del Decret 39/2006, de 21 d'abril, dict la següent Instrucció 1. Objecte L'objecte d'aquesta instrucció és regular el procediment de reconeixement de triennis per al personal estatutari temporal que presta servei en institucions i centres sanitaris dependents del Servei de Salut de les Illes Balears.

  4. Àmbit d'aplicació Pot sol·licitar el reconeixement de triennis corresponents als serveis prestats a qualsevol de les administracions públiques a què es refereix l'article 2.1 de la Llei 7/2007 el personal estatutari temporal amb nomenament interí, de substitució...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR