STSJ Cataluña 2195/2005, 11 de Marzo de 2005

PonenteSEBASTIAN MORALO GALLEGO
ECLIES:TSJCAT:2005:3215
Número de Recurso8822/2003
Número de Resolución2195/2005
Fecha de Resolución11 de Marzo de 2005
EmisorSala de lo Social

D. SEBASTIAN MORALO GALLEGOD. MARIA LOURDES ARASTEY SAHUNDª. ASCENSION SOLE PUIG

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA

CATALUNYA

SALA SOCIAL

NIG :

MG

ILMO. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO

ILMA. SRA. Mª LOURDES ARASTEY SAHÚN

ILMA. SRA. ASCENSIÓN SOLÉ PUIG

En Barcelona a 11 de marzo de 2005

La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as. Sres/as. citados al margen,

EN NOMBRE DEL REY

ha dictado la siguiente

S E N T E N C I A núm. 2195/2005

En el recurso de suplicación interpuesto por Franco frente a la Sentencia del Juzgado Social 32 Barcelona de fecha 8.5.2003 dictada en el procedimiento Demandas nº 54/2003 y siendo recurrido/a Endesa Distribución Eléctrica, S.L.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 30.1.2003 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Reclam. derechos contracto trabajo, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 8.5.2003 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo la demanda presentada per Franco, contra ENDESA DISTRIBUCIÓN ELÈCTRICA, SL per inadecuació de procediment, sense perjudici del dret dels demandants a formular la corresponent demanda declarativa al respecte.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.- L'actor presta els seus serveis laborals per compte de la demandada des del 01.03.1973, tenint reconeguda actualment la categoria Grup III nivell 5 i perceben un salari brut, mensual i amb prorrata de pagues extraordinàries de 2.182 euros.

Segon

L'actor va iniciar en la data indicada la seva relació laboral amb ENHER, empresa que es fusiona posteriorment amb FECSA i actualment ha donat lloc a I'empresa demandada. Totes les dites empreses e.s subrogaren en la posició d'ocupador dels demandants.

Tercer

El demandant presta els seus serveis com a planificar de xarxa en un departament ocupat per tres persones a més de I'actor: el cap i dos assalariats que tenen la categoria postulada a la demanda.

Les tasques laborals que desenvolupa el demandant consisteixen en els següents serveis:

- Confeccionar la proposta d'inversió de la zona per a la seva aprovació.

- Realitzar el seguiment de les inversions aprovades per zona

- Difondre en les zones els criteris de planificació i desenvolupament MT i BT, supervisant la seva aplicació.

- Supervisar els informes de subministres compresos entre 100 i 500 KVA

- Supervisar la solució tècnica de tots els departaments, abans de concertació

- Analitzar I'impacte en la xarxa de MT per concertació de nous clients o existents del tipus especials, sensibles, etc., determinant la solució óptima corresponent

- Analitzar I'impacte en la xarxa de la BJ" per instal.lació de nous clients o ja existents del tipus sensibles o singulars, determinant la solució óptima corresponent

- Col.laborar amb els serveis centrals en la realització dels estudis contemplats en el pla director

- Preparació d'informes tècnics específics.

Quart

Per acord de 28.06.2001 de la mesa negociadora de la integració FECSA-ENHER, constituïda per acord de 19 i 26 de febrer de 1999 s'acordaren les condicions d'homogeneïtzació de condicions de treballs dels col.lectius de treballadors de les esmentades empreses.

Cinquè

En el primer conveni desprès de la unificació del Grup Empresa, amb vigència temporal 2000-2001 es produí I'abocament de categories dels diferents grups professionals de les empreses fusionades respecte el nou enquadrament, atès el que disposava l'art. 8 de la dita norma convencional en relació amb I'annex I de la mateixa. En aplicació del dit conveni I'actor que tenia consolidada la categoria M2 a ENHER passà a ostentar la categoria abans referida.

Aquests acords van ser posteriorment ratificats per acords de la subcomissió de classificació.

Sisè

L'única diferencia entre els altres dos treballadors de la categoria Grup II bis de la unitat del demandant consisteixen en estudis de configuració de xarxes d'envergadura substituint al cap en absències i en determinades reunions.

Setè

El demandant han sol.licitat a la subcomissió ad hoc de classificació professional creada pel conveni I'enquadrament aquí sol.licitat en data 10.07.2002, sense haver obtingut resposta.

Vuitè

Les diferencies retributives entre el grup professional consolidat pel demandat i el que aquí es postula pel període objecte de litigi per cadascuna de les parts són les següents: segons I'actor, 7.494 euros pel període comprès entre el 28.07.2001 i el 28.08.2002. La demandada postula, una diferència de 1.563 euros amb 86 cèntims pel mateix període, en entendre que I'actor no pot consolidar el nivell salaril 5. "

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Recurre en suplicación la parte actora, contra la sentencia de instancia que aprecia de oficio la existencia de inadecuación de procedimiento, desestimando por este motivo la demanda sin entrar a conocer del fondo del asunto,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR