ORDRE EDU/432/2006, de 30 d'agost, per la qual es crea el Projecte de qualitat i millora contínua dels centres educatius, i se n'aproven les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/432/2006, de 30 d'agost, per la qual es crea el Projecte de qualitat i millora contínua dels centres educatius, i se n'aproven les bases reguladores.

Des del curs 1998-1999 el Departament d'Educació i Universitats ha impulsat, mitjançant el Projecte de qualitat i millora contínua, experiències per a la millora de la gestió en els instituts d'educació secundària que imparteixen formació professional específica.

El Pla general de formació professional a Catalunya, aprovat pel Govern el dia 27 d'agost de 2002, comprèn diversos àmbits generals d'actuació, entre els quals hi ha el de la qualitat i millora contínua de la formació professional, que es concreta, entre altres programes, mitjançant el Projecte de qualitat i millora contínua que es regula en aquesta Ordre.

La Llei Orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la Formació professional estableix, en el seu article 17, apartat 2, que les administracions públiques han de garantir, en els seus àmbits respectius, la qualitat de les ofertes formatives. Per la seva banda la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, determina, en el seu article 2, apartat 2, que els poders públics han de prestar una atenció prioritària al conjunt de factors que afavoreixen la qualitat de l'ensenyament.

Es compta doncs, amb un bagatge d'experiència i amb una perspectiva de futur que aconsellen establir un marc legal estable per al desplegament del Projecte de qualitat i millora contínua.

El Projecte de qualitat i millora contínua pretén difondre i fer arrelar en els centres docents criteris i instruments de revisió, avaluació i redefinició permanent del treball.

Aquest projecte consisteix en cursos i seminaris específics, en jornades d'intercanvi d'experiències i, sobretot, en l'agrupació dels centres en xarxes de treball, organitzades en quatre nivells, amb l'objectiu de donar-se suport mútuament i compartir experiències, metodologies i noves eines de gestió i millora. Els quatre nivells són: el primer, anomenat D, d'iniciació; el segon, C, de creació i desenvolupament progressiu del sistema de gestió; el tercer, B, d'implantació, certificació i extensió del sistema de gestió; i el quart, A, de consolidació del sistema de gestió i impuls de noves millores en la gestió.

Mitjançant aquests sistemes de gestió es vol ajudar els centres a: orientar les actuacions per donar resposta a les necessitats formatives de l'alumnat, les famílies, les empreses, l'entorn social i els requeriments establerts; potenciar estratègies de desenvolupament i implicació de les persones que hi treballen; gestionar, de manera sistemàtica i transparent, els processos que es desenvolupen; fonamentar la gestió dels processos en els fets, la mesura i la informació; fomentar la cultura de la millora contínua, la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques amb altres centres; promoure el compromís col·lectiu i la coherència d'objectius en la definició i el desenvolupament dels valors, les polítiques i les estratègies de centre, i orientar el centre cap a la consecució de bons resultats en relació amb els seus objectius.

Per tot l'exposat, a proposta de la Direcció General de Formació Professional i Educació Permanent,

Ordeno:

Article 1

Es crea el Projecte de qualitat i millora contínua dels centres educatius.

Article 2

S'aproven les bases reguladores del Projecte de qualitat i millora contínua dels centres educatius, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant el conseller...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR