DECRET 413/1983, de 30 de setembre, pel qual es regula la qualificació d'interès nacional de determinades manifestacions culturals.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Catalunya gaudeix d'un ventall extraordinari de manifestacions tradicionals que reflecteixen la seva cultura profundament arrelada al poble.

L'esforç secular del poble català per conservar les seves manifestacions culturals, àdhuc en circumstàncies molt crítiques, ha de trobar, en l'hora actual, el suport de les seves institucions d'autogovern.

Atesa la gran qualitat i ressonància que han assolit algunes d'aquestes festes tradicionals a diverses poblacions de Catalunya; a proposta del Conseller de Cultura i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea la qualificació de Festa

Tradicional d'Interès Nacional. Podran ser declarades d'interès nacional les manifestacions culturals consistents en una representació concreta, que tinguin una continuïtat secular, unes dates de celebració periòdica i un local o un escenari determinats.

Article segon

- La declaració de Festa Tradicional

d'Interès Nacional serà atorgada per la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Cultura per Ordre del Conseller. L'expedient de declaració podrà ésser impulsat per la pròpia Administració o a instància d'aquelles persones físiques o jurídiques de caràcter públic o privat que siguin responsables de l'organització de les festes.

Article tercer

- Per a l'atorgament de la qualificació,

el Departament de Cultura podrà demanar els informes que consideri necessaris. La resolució atorgant o denegant la qualificació serà motivada.

Article quart 1

L'atorgament de l'esmentada.

qualificació comportarà la possibilitat que les persones o entitats organitzadores rebin subvencions de la Generalitat de Catalunya per esmerçar-les en les despeses originades pel desenvolupament de la festa. 2. Així mateix, implicarà per a les esmentades persones o entitats l'obligació de respectar el text i el muntatge originals i de tenir cura que les representacions s'efectuïn en el marc tradicional sense alterar-lo. 3. Els canvis que es puguin introduir en qualsevol dels aspectes abans esmentats hauran de ser comunicats a la Ponència Territorial corresponent del Consell del Patrimoni Cultural, perquè elevi informe al Departament de Cultura, el Conseller del qual estarà facultat per anul·lar, si escau, l'atorgament de la qualificació. La resolució anul·lant la qualificació haurà de ser motivada.

Article cinquè

- La declaració d'interès...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR