ORDRE ARP/308/2004, de 30 d'agost, per la qual es modifica l'Ordre de 4 de març de 1997, de formació de personal de les empreses d'aplicació de productes fitosanitaris i els responsables de la seva venda.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/308/2004, de 30 d'agost, per la qual es modifica l'Ordre de 4 de març de 1997, de formació de personal de les empreses d'aplicació de productes fitosanitaris i els responsables de la seva venda.

El Reial decret 2349/1983, de 30 de novembre, pel qual s'aprovava la Reglamentació tecnicosanitària per a la fabricació, la comercialització i l'ús dels productes fitosanitaris, establia al seu article 6.4 que els aplicadors i el personal de les empreses dedicades a la realització de tractaments amb plaguicides haurien d'haver superat cursos o proves de capacitació. L'Ordre del Ministeri de la Presidència de 8 de març de 1996 va regular els cursos.

Aquests cursos, pel que fa als productes fitosanitaris, van ser regulats a Catalunya per l'Ordre del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de 4 de març de 1997 (DOGC núm. 2353, de 18.3.1997), la qual establia l'obligatorietat del nivell bàsic de capacitació al personal de les empreses de tractaments i comercialització de productes fitosanitaris que participava en l'aplicació o la manipulació d'aquests productes, i del nivell qualificat per als directors tècnics de les empreses de tractaments i de les persones responsable de cadascun dels establiments de venda.

L'Ordre del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de 3 de març de 2000 (DOGC núm. 3099, de 15.3.2000), va modificar l'Ordre de 4 de març de 1997, amb la creació de diversos cursos de nivell especial per a l'aplicació de productes fitosanitaris classificats com a molt tòxics.

La Llei 43/2002, de sanitat vegetal, estableix al seu article 41 l'obligatorietat de complir la normativa vigent sobre els requisits de capacitació en funció de les categories o les classes dels productes fitosanitaris.

Pertal d'evitar efectes indesitjables de l'ús inadequat dels productes, cada cop es fa més palesa la necessitat que tots els que apliquin productes fitosanitaris estiguin en possessió del carnet d'aplicadors de nivell bàsic. Així mateix, i per a la realització correcta dels tractaments, és important que disposin del carnet de nivell qualificat els responsables de les explotacions agrícoles, empreses i entitats que tinguin al seu càrrec persones que apliquin aquests productes.

Per altra part, cal actualitzar la relació dels cicles formatius de grau mitjà o superior que donen dret a sol·licitar els carnets d'aplicador de nivell bàsic o qualificat.

D'acord amb la proposta de la Direcció General...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR