DECRET 175/2007, de 31 de juliol, pel qual s'estableixen les condicions perquè les persones menors d'edat practiquin activitats subaquàtiques d'esbarjo amb escafandre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

175/2007, de 31 de juliol, pel qual s'estableixen les condicions perquè les persones menors d'edat practiquin activitats subaquàtiques d'esbarjo amb escafandre.

La regulació pròpia en matèria d'activitats subaquàtiques d'esbarjo amb escafandre s'aplica a Catalunya d'acord amb el Decret 54/2000, de 26 de gener, pel qual s'estableixen els requeriments mínims per al funcionament dels centres d'immersió, modificat pel Decret 183/2003; l'Ordre d'1 de juny de 2000, per la qual s'estableixen els continguts formatius, les capacitats i el procediment per a l'obtenció d'equiparacions entre les qualificacions de l'ensenyament de busseig de les entitats no federatives i les qualificacions oficials de busseig d'esbarjo, la qual estableix a l'apartat 2.1 de l'annex que els alumnes han de tenir setze anys complerts a l'inici del curs de bussejador esportiu de segona classe, i l'Ordre ARP/30/2006, de 10 de febrer, relativa a les equivalències entre qualificacions oficials de busseig esportiu de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques.

Aquestes disposicions s'apliquen conjuntament amb la normativa estatal en la matèria, les quals es concreten al Decret 2055/1969, de 26 de setembre, pel qual es regula l'exercici d'activitats subaquàtiques, que estableix com a mínim l'edat de setze anys per practicar immersió amb escafandre, l'Ordre de 25 d'abril de 1973, per la qual s'aprova el reglament per a l'exercici d'activitats subaquàtiques en les aigües marítimes i interiors, la qual estableix el requisit d'haver complert els setze anys per obtenir el títol esportiu de bussejador de segona classe i l'Ordre de 14 d'octubre de 1997, en matèria de seguretat per a l'exercici d'activitats subaquàtiques. D'acord amb l'Estatut d'autonomia de Catalunya la competència per a la regulació de la matèria objecte d'aquest Decret és exclusiva de la Generalitat.

L'evolució important de la pràctica de les activitats subaquàtiques amb escafandre des de l'any 1969 ha implicat substancials avanços en equipaments, en tècniques, en sistemes d'ensenyament del busseig, i també en els coneixements fisiològics i mèdics en general relacionats amb la immersió. Per això, i sense deixar de valorar els possibles riscos de tota activitat subaquàtica, actualment el busseig amb escafandre es practica habitualment en països del nostre entorn cultural amb edats molt inferiors a la que estableix el Decret 2055/1969, de 26 de setembre, abans esmentat.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix en l'article 119.3 la competència exclusiva en matèria d'activitats marítimes, entre les quals es troba la pràctica d'activitats subaquàtiques d'esbarjo amb escafandre, i que inclou, en tot cas, la formació i les titulacions en matèria d'activitats d'esbarjo. D'acord amb l'article 110 de l'Estatut, l'atribució de la competència amb caràcter d'exclusivitat implica la potestat legislativa, la reglamentària i la funció executiva. L'exercici d'aquestes potestats i funcions correspon únicament a la Generalitat i li permeten establir polítiques pròpies.

En exercici d'aquestes competències exclusives, d'acord amb el Reial decret 901/1995, de 2 de juny, de traspàs de funcions i serveis en matèria d'ensenyaments nàutics esportius i subaquàtics, es considera necessari regular les condicions perquè les persones menors d'edat a Catalunya practiquin les activitats subaquàtiques d'esbarjo amb escafandre, tant en l'àmbit de l'ensenyament com del lleure, amb la priorització de l'establiment de condicions de seguretat d'acord amb l'estat actual dels coneixements mèdics i tècnics, i amb l'establiment, de manera clara, dels requisits legals exigibles per a la pràctica d'aquestes activitats.

D'acord amb l'informe de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquest Decret és establir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR