ORDRE EDU/34/2009, de 30 de gener, per la qual s'organitzen les proves específiques de certificació dels nivells intermedi i avançat dels ensenyaments d'idiomes de règim especial que s'imparteixen a les escoles oficials d'idiomes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/34/2009, de 30 de gener, per la qual s'organitzen les proves específiques de certificació dels nivells intermedi i avançat dels ensenyaments d'idiomes de règim especial que s'imparteixen a les escoles oficials d'idiomes.

Els articles 11 i 13 del Decret 4/2009, de 13 de gener, pel qual s'estableix l'ordenació i el currículum dels ensenyaments d'idiomes de règim especial, preveuen que per a l'obtenció del certificat de nivell intermedi i del certificat de nivell avançat és necessari superar una prova específica de certificació al final del nivell.

L'article 16.1 del Decret esmentat disposa que el Departament d'Educació ha de dur a terme, com a mínim, una convocatòria anual de proves de tots els idiomes que s'imparteixen.

En conseqüència, cal establir el procediment per dur a terme aquestes proves, que permetran l'obtenció de la certificació tant en règim lliure com en règim oficial.

Per tot això exposat,

Ordeno:

Article 1

Finalitat

Establir el procediment de les proves específiques de certificació dels nivells intermedi i avançat dels ensenyaments d'idiomes de règim especial que s'imparteixen a les escoles oficials d'idiomes.

Article 2

Convocatòries

La direcció general competent ha de dur a terme una convocatòria ordinària anual, per resolució publicada al DOGC, en la qual s'ha de concretar el període d'inscripció, la data i el lloc de realització de les proves, i els idiomes i els certificats objecte de la convocatòria. Quan el nombre de sol·licituds ho aconselli, es podrà dur a terme una convocatòria extraordinària.

Article 3

Inscripció de l'alumnat de règim oficial

3.1 L'alumnat de règim oficial de tercer curs, tant de la modalitat presencial com de la modalitat no presencial, queda inscrit automàticament a les proves per a l'obtenció del certificat de nivell intermedi en la mateixa escola oficial d'idiomes on cursi els ensenyaments.

3.2 L'alumnat de règim oficial de cinquè curs, de la modalitat presencial, queda inscrit automàticament a les proves per a l'obtenció del certificat de nivell avançat en la mateixa escola oficial d'idiomes on cursi els ensenyaments.

Article 4

Inscripció i distribució de règim lliure

4.1 Per poder presentar-se a les proves, en règim lliure, cal acreditar la superació del segon curs de l'educació secundària obligatòria o nivell equivalent, i ser major de catorze anys.

4.2 El/la candidat/candidata de règim lliure ha de formalitzar la inscripció per a l'escola oficial d'idiomes, per al certificat i per l'idioma que pertoqui, d'acord amb el que estableixi cadascuna de les convocatòries.

4.3 La inscripció es formalitza en el moment de fer efectiu el pagament.

Article 5

Documentació a aportar

5.1 El/la candidat/candidata de règim lliure ha de presentar, abans del dia de la prova i en el termini establert, els documents següents:

  1. Fotocòpia del document nacional d'identitat, passaport o NIE.

  2. Fotocòpia dels documents oficials que acreditin el dret a la bonificació o a l'exempció de pagament de taxes segons la normativa vigent aplicable, si s'escau.

5.2 El/la candidat/candidata de règim lliure que abans del dia de la realització de la primera prova no hagi aportat al centre examinador la documentació prevista als apartats anteriors quedarà exclòs/a de la prova.

5.3 Els candidats i candidates han de portar l'original del document nacional d'identitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR