DECRET 9/1981, de 14 de gener, sobre organització i funcionament de la Inspecció Tècnica d'Obres Públiques.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Els traspassos de serveis i funcions que l'Estat prestava a Catalunya en matèria relacionada amb les obres públiques han determinat un creixent desenvolupament de l'activitat contractual del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

La complexitat de la contractació exigeix una especial atenció a una funció coordinadora que reforci la unitat d'actuació a tot el Departament i asseguri l'efectivitat de les contraprestacions del contractista en estricte compliment de les clàusules que voluntàriament hagués acceptat. S'estima que les dues finalitats poden obtenir-se mitjançant l'organització d'una Inspecció Tècnica, sense augment del cost dels serveis, en el si de la Secretaria General Tècnica, a la qual, tant el Reglament de Règim Interior, de 18 de març de 1978 (art. 15), com el Decret de 25 de setembre de 1978, sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments (art. 8), atribueixen la coordinació dels serveis.

En virtut d'això, a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

Es crea, en el Departament de Política.

Territorial i Obres Públiques, dependent de la Secretaria General Tècnica, la Inspecció Tècnica d'Obres Públiques. 2. L'àmbit d'actuació de la Inspecció es referirà a totes les obres públiques dels centres i dependències territorials de l'esmentat Departament, així com a les dels Organismes autònoms que hi són adscrits.

Article segon 1

La Inspecció serà integrada per un.

nombre màxim de quatre inspectors. 2. Els inspectors seran nomenats i cessats per ordre del Conseller, entre funcionaris públics dependents de la Generalitat i que posseeixin títol idoni d'ensenyament superior tècnic.

Article tercer 1

El Secretari General Tècnic coordinarà.

l'actuació inspectora i impartirà les instruccions necessàries per a l'organització i funcionament interns de la Inspecció. 2. L'actuació de la Inspecció serà feta per ordre del Secretari General Tècnic, serà complementària de la reservada al facultatiu de l'Administració en la legislació sobre contractació i no s'hi interferirà.

Article quart

- Els inspectors desenvoluparan les comeses

següents:

  1. Intervenir, si de cas, en la comprovació del replanteig.

  2. Comprovar que les obres es realitzen amb la deguda subjecció a les clàusules estipulades en el corresponent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR