ORDRE TSF/121/2019, de 17 de juny, de modificació de l'Ordre TSF/151/2017, d'11 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al Programa TLN Mobilicat (SOC – MOBILICAT).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Afers Socials i Famílies
Rango de LeyOrdre

En data 14 de juliol de 2017 es va publicar l'Ordre TSF/151/2017, d'11 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al Programa TLN Mobilicat (DOGC núm. 7412, de 14 de juliol de 2017).

El Programa TLN Mobilicat va adreçat a les persones majors d'edat i menors de 30 anys inscrites al Registre Nacional de Garantia Juvenil. Es constata que algunes persones no podien accedir al Programa TLN Mobilicat per tant es considera convenient modificar la base 3 , reduint els requisits de formació i experiència, per tal d'ampliar la base de persones destinatàries i poder seleccionar a joves amb menys formació i que són més vulnerables.

Pel que fa als requisits de les persones joves beneficiàries de les subvencions, durant la convocatòria anterior, el redactat del termini en què les persones joves han de complir els requisits donava lloc a diverses interpretacions, per la qual cosa s'ha redactat de nou el paràgraf per tal de que sigui més entenedor i es considera que les persones joves han de complir els requisits el dia anterior a la data d'inici de les accions formatives.

Es considera molt necessària la publicació d'una nova convocatòria després del resultat de la primera i única avaluació externa realitzada fins el moment, de la qual es desprèn que el 62,75% de les persones que van participar en la convocatòria de 2015, van ser contractats als 6 mesos després d'haver finalitzat el Programa TLN Mobilicat.

D'altra banda, l'Ordre TSF/151/2017 d'11 de juliol, incorporava el sistema de justificació mitjançant la modalitat de mòduls econòmics. La justificació per mòduls comporta la justificació per resultats, de manera que no és necessari identificar de forma expressa les despeses que genera la seva execució. Aquestes despeses ja han estat contemplades en l'anàlisi realitzat per determinar la quantia del mòdul, o en la referència objectiva utilitzada al respecte.

Durant l'execució del Programa hi han hagut canvis respecte les referències utilitzades per determinar els mòduls econòmics, i un d'aquests canvis ha comportat que la referència que fins ara fonamentava el mòdul aplicat a l'actuació de “Formació lingüística de les persones participants” hagi deixat de tenir validesa, per la qual cosa convé modificar l'apartat 6.4.1.2 de la base 6 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/151/2017, d'11 de juliol per tal d'adequar la redacció de les despeses subvencionables i el sistema de justificació a la nova realitat. Això comportarà també modificar els apartats a i b) de la base 19.1 de l'annex 1 d'aquesta Ordre, de justificació per tal d'adaptar la justificació de l'actuació de formació lingüística de les persones participants a la modalitat de justificació mitjançant compte justificatiu amb aportació de justificants de despesa.

Per altra banda, i en l'àmbit de la justificació mitjançant mòduls, també s'ha de considerar que la quantia d'aquests mòduls està sotmesa a actualitzacions, que poden ser de caràcter anual, per la qual cosa no es convenient que aquesta quantia vingui determinada en les bases reguladores. En aquest sentit, és convenient modificar l'apartat c) de la base 7.1 de l'annex 1 d'aquesta Ordre per tal que els imports màxims i els valors dels mòduls a aplicar pel càlcul de la quantia de la subvenció s'estableixin en la resolució de convocatòria, un cop aplicades les actualitzacions que corresponguin.

Per tal de simplificar la documentació a aportar amb la sol·licitud, s'ha incorporat una declaració que permet eliminar el document annex de dades específiques, amb la qual cosa, s'elimina aquesta declaració de la relació de documents a aportar que indica la base 9.9.a) de l'annex 1 de l'Ordre.

Com a resultat d'aquesta darrera modificació, s'elimina també l'annex 2 de l'Ordre de bases que determinava fins ara la quantia dels mòduls econòmics, així com totes les referències al mateix que es facin dins l'Ordre de bases.

Després de tres anys d'execució del Programa TLN Mobilicat , i tenint en compte l'experiència obtinguda en les convocatòries de 2015, 2017 i 2018, considerem convenient modificar la base 11 de l'annex 1 de de l'Ordre TSF/151/2017, d'11 de juliol, on es descriuen els criteris i la seva puntuació, per la qual cosa es redefineixen els criteris i les puntuacions per tal de donar una valoració més acurada dels projectes.

D'altra banda, atès que es publica la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, es considera oportú actualitzar la base 29 de l'esmentada Ordre.

Pel que fa a la Norma 2 de l'annex 3, es redueixen el màxim de setmanes d'estada de les persones joves de 20 a 16 setmanes, ja que considerem que una durada de 16 setmanes és temps suficientment profitós per obtenir els coneixements pràctics, i aquesta reducció ens permet augmentar l'abast de més persones destinatàries.

Vistos els informes de l'Àrea Jurídica de Treball i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR