ORDEN EMT/137/2021, de 25 de junio, por la que se abre el trámite de inscripción previa de la ayuda extraordinaria dirigida a personas trabajadoras afectadas por un expediente de regulación temporal de empleo como consecuencia de la crisis derivada de la COVID-19 y a personas con contrato fijo discontinuo beneficiarias de la prestación extraordinaria.

ELIeli/es-ct/o/2021/06/25/emt137/dof
Fecha de disposición25 Junio 2021
Fecha de publicación29 Junio 2021
EmisorDepartament d'Empresa i Treball

El Decret llei 46/2020, de 24 de novembre, de mesures urgents de caràcter administratiu, tributari i de control financer, regula el règim jurídic dels ajuts extraordinaris i, respecte de la regulació actual del procediment de concessió d'ajuts, incorpora un tràmit potestatiu d'inscripció prèvia al procediment de concessió d'ajuts en situacions de caràcter excepcional, com els que es requereixen en la situació actual de pandèmia originada per la COVID-19 i que tenen com a característica primordial el fet de tenir un nombre de potencials beneficiaris molt rellevant. Aquest tràmit s'estableix amb la finalitat de definir amb claredat els termes en els quals s'ha de produir l'ajut i per tal que l'Administració disposi de les dades que siguin rellevants per a la definició de les bases i de la respectiva convocatòria.

La lletra c) de l'apartat 1 de l'article 1 del citat Decret llei 46/2020, de 24 de novembre, estableix que la regulació de la inscripció prèvia s'ha d'establir mitjançant una Ordre en la qual també hi han de constar l'objecte dels ajuts, les condicions que han de complir les persones interessades, el contingut de la informació que s'ha de facilitar, el termini i el mecanisme de presentació de la informació necessària a aquests efectes.

Per aquest motiu, es preveu convocar un ajut extraordinari per a persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19, i per a persones amb contracte fix discontinu que perceben la prestació extraordinària, d'acord amb l'article 9 del Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, de mesures socials en defensa de l'ocupació. La vigència de l'article 9 d'aquest Reial decret llei 30/2020, de 29 de setembre, va ser prorrogat fins el 30 de setembre de 2021 per l'article 4 del Reial decret llei 11/2021, de 27 de maig. Així mateix, l'apartat 2 de l'article 9 va ser modificat per la Disposició final segona del Reial decret llei 2/2021, de 26 de gener.

A aquests efectes es publica la present Ordre mitjançant la qual s'obre, respecte de les persones que puguin tenir el caràcter de beneficiàries d'aquesta línia d'ajut extraordinari i que compleixin els requisits mínims que s'hi estableixen, un termini per inscriure-s'hi amb caràcter previ a la publicació de les bases reguladores i de la convocatòria. Així mateix, la inscripció prèvia permetrà a les persones inscrites, una vegada publicada la convocatòria, tenir el caràcter de persones sol·licitants de l'ajut, els quals en podran resultar beneficiaris si, a més, compleixen els requisits establerts a les bases reguladores i a la convocatòria.

En data 8 de febrer de 2021, s'aprova l´Ordre TSF/33/2021, de 5 de febrer, per la qual s'obre el tràmit d'inscripció prèvia de l'ajut extraordinari dirigit a persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19 i a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària. Aquesta Ordre té la finalitat de regular un ajut extraordinari, en forma de prestació econòmica en un pagament únic, l'import del qual es determina a l´Ordre TSF/63/2021, de 15 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de l'ajut extraordinari adreçat a persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19 i a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària, i a la Resolució TSF/804/2021 de 19 de març, TSF/804/2021, de 19 de març, per la qual s'obre la convocatòria extraordinària per a l'any 2021 per a la concessió de l'ajut adreçat a les persones afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19 i a les persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària (ref. BDNS 554145).

Els beneficiaris d'aquest ajut eren les persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19 i l persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària, que estaven en aquesta situació almenys 1 dia en el període de l´1 al 31 de desembre de 2020 i que va cobrir el període del 14 de març de 2020 a 31 de desembre de 2020 i que van sol·licitar 141.795 persones.

Vista la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la COVID-19 i de les prestacions extraordinàries esmentades, es fa necessari aprovar un nou ajut per a persones que es troben en aquesta situació almenys 1 dia en el període de l´1 de maig al 31 de maig de 2021.

Per tal d´establir el còmput de dies que determina l´import d´aquest ajut es prendrà com a període de referencia el comprés entre l´1 de gener de 2021 al 31 de maig de 2021, ambdós inclosos, amb un pressupost de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR