ORDEN EMT/118/2022, de 18 de mayo, de modificación de la Orden EMT/154/2021, de 17 de julio, por la que se aprueban las bases reguladoras para la concesión de becas de manutención, a las personas beneficiarias del Programa Eurodyssey en Cataluña.

Fecha de publicación23 Mayo 2022
Fecha de disposición18 Mayo 2022
ELIeli/es-ct/o/2022/05/18/emt118/dof
EmisorDepartament d'Empresa i Treball

En data 21 de juliol de 2021 es publica, al DOGC núm. 8462, l'Ordre EMT/154/2021, de 17 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de beques de manutenció, a les persones beneficiàries del Programa Eurodyssey a Catalunya.

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya és l'organisme que proporciona diversos serveis a les persones joves que han superat els tràmits per ser considerades participants del Programa Eurodyssey, i que depenent de les seves necessitats, pot ser una formació lingüística i cultural, però en tots els casos se'ls facilita allotjament i manutenció.

Des del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya es cerquen els millors mecanismes per tal de cobrir aquestes necessitats, i un d'ells és el de facilitar-los una beca que pot cobrir una o les dues necessitats abans mencionades.

Per aquest motiu, escau la modificació de les bases 1, 2, 6, 7, 10, 15 i 21 de l'annex 1 de l'Ordre EMT/154/2021, de 17 de juliol.

S'ha detectat que el redactat actual d'aquesta Ordre pot induir a confusió en relació al destí de la beca que es concedeix a les persones participants, ja que pot anar adreçada, si és necessari, a cobrir tant les despeses d'allotjament i manutenció, i no solament a les de manutenció. D'acord amb l'exposat, és necessari modificar les bases 1, 2 i 6 de l'Ordre EMT/154/2021, de 17 de juliol.

Per altra banda, per a determinar la quantia de la beca es pren com a referència les taules dels mòduls de suport individual del programa Erasmus+, destinats a finançar qualsevol de les despeses que pot tenir una persona quan es desplaça a viure a un altre país (allotjament, manutenció, transport local, etc.). Amb aquesta modificació per tant, ens alineem amb el concepte d'ajut als intercanvis a nivell europeu. És necessari modificar també el redactat de la base 7 de l'Ordre EMT/154/2021, de 17 de juliol, referent a la quantia.

També es modifica la base 10, relativa la inadmissió i el desistiment i la base 21 sobre renúncia, per tal d'adaptar-les a l'actual normativa.

Finalment, després del primer any d'execució, s'ha vist necessari adequar el règim de pagaments a les persones participants, crucial per a la efectivitat de l'objecte de la beca. Convé matisar, doncs, que el primer pagament es pugui realitzar en el moment que es comprovi que la persona beneficiària ha arribat a Catalunya, ha acceptat les condicions de l'estada, i si escau, ha realitzat la formació lingüística. Per aquest motiu, es modifica la base 15 de l'Ordre EMT/154/2021, de 17 de juliol .

Vistos els informes de l'Àrea Jurídica de Treball i de la Intervenció Delegada, havent-ne informat prèviament al Consell de Direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, a proposta de la persona titular de la Direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 27.e.bis) de la Llei 13/2015, del 9 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR