ORDRE EMC/207/2020, de 2 de desembre, per la qual s'actualitza i es completa el Repertori de famílies d'oficis artesans aprovat pel Decret 182/2014, de 30 de desembre, sobre l'activitat artesanal (DOGC núm. 6786, de 12.1.2015).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyOrdre

El Decret 182/2014, de 30 de desembre, sobre l'activitat artesanal (DOGC núm. 6786, de 12.1.2015), classifica el conjunt de l'activitat artesanal en un Repertori estructurat en famílies d'oficis artesans, el qual es publica a l'annex del Decret esmentat.

El mateix Decret 182/2014, de 30 de setembre, estableix, a l'article 4, que mitjançant una ordre del conseller o consellera competent en matèria d'artesania es pot completar o actualitzar el Repertori de famílies d'oficis artesans.

Mitjançant l'escrit de 28 de setembre de 2017 l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Museu de les Terres de l'Ebre i l'Associació d'Artesans de la Ràpita van presentar una sol·licitud i una memòria justificativa per la qual se sol·licitava a la Comissió Sectorial de Promoció d'Artesania que acordés la creació d'una nova família en el Repertori de famílies d'oficis artesans, la Família de les Arts de pesca.

El 23 d'octubre de 2017 el Patronat Museu Molí Paperer de Capellades, que forma part de les comissions d'acreditació encarregades de les revisions de les sol·licituds de carnet d'artesà o artesana de la Família Paper, va sol·licitar a la Comissió Sectorial de Promoció d'Artesania la modificació de la denominació de l'ofici de paperaire i la modificació del contingut dels oficis de cartoner/a i de paperaire.

El 30 de novembre de 2017 el Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya va presentar una sol·licitud i una memòria justificativa per la qual se sol·licitava a la Comissió Sectorial de Promoció d'Artesania que acordés la incorporació de tres oficis nous al Repertori d'oficis tèxtils, i la revisió i la modernització de les definicions dels oficis amb l'objectiu de valorar l'aplicació de tècniques innovadores i la utilització de materials tecnològics que, tot respectant la puresa de la tècnica, apropin els oficis a les tendències actuals.

El 9 d'octubre de 2018 l'Escola Municipal d'Art i Disseny Gaspar Camps d'Igualada, que forma part de les comissions d'acreditació encarregades de les revisions de les sol·licituds de carnet d'artesà o artesana de la Família Pell/cuir, va sol·licitar a la Comissió Sectorial de Promoció d'Artesania la modificació de la definició de tres oficis de la família esmentada i la substitució de la denominació de l'ofici de repussador/ora.

Atès l'article 18 de l'Acord GOV/143/2009, de 15 de setembre, pel qual es va crear el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i se n'aproven els Estatuts (DOGC núm. 5470, de 23.9.2009), modificat per l'Acord GOV/5/2019, de 8 de gener (DOGC núm. 7785, de 10.1.2019), que crea, en el si del Consell General, la Comissió Sectorial de Promoció d'Artesania;

Vist que la Comissió Sectorial de Promoció d'Artesania, com a òrgan de participació del sector artesà català, va acordar, en les sessions de 23 d'octubre de 2017 i de 15 d'octubre de 2018, ampliar el Repertori de famílies amb la Família Arts de pesca, modificar les definicions de diversos oficis de la Família Pell/cuir, modificar la definició i el nom de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR