ORDRE ECO/392/2014, de 30 de desembre, per la qual s'estableixen els requisits mínims que ha de contenir l'informe de valoració del pèrit tercer en el procediment de taxació pericial contradictòria.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

L’article 134 de la Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, preveu que l’Administració pot establir els requisits mínims que ha de contenir l’informe de valoració del pèrit tercer efectuat en el procediment de taxació pericial contradictòria regulat per l’article 135 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General Tributaria i els articles 161 i 162 del Reglament general de les actuacions i els procediments de gestió i inspecció tributària i de desplegament de les normes comuns dels procediments d’aplicació dels tributs, aprovat pel Reial Decret 1065/2007, de 27 de juliol, en cas que l’òrgan competent de l’Administració observi algun defecte o vici en l’informe del pèrit tercer, podent instar a esmenar-lo en un termini de quinze dies. Si el pèrit tercer no emet una valoració o no esmena l’informe en el termini establert, l’Administració pot deixar sense efecte la designació del pèrit, que no meritarà cap honorari.

L’apartat segon de l’article esmentat preveu que mitjançant una ordre del conseller del departament competent en matèria tributària es determinaran els requisits mínims que ha de contenir l’informe de valoració que pugui emetre el pèrit tercer, a fi que es pugui considerar vàlid amb relació al procediment de taxació pericial contradictòria.

En aquest context es fa aconsellable, per raons de seguretat jurídica, l’establiment dels requisits mínims que ha de contenir l’informe esmentat de valoració del pèrit tercer.

És per això que, com a desenvolupament de l’article 134 de la Llei 2/2004, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 L’objecte d’aquesta Ordre és regular els requisits mínims que ha de contenir l’informe de valoració del pèrit tercer en les taxacions pericials contradictòries que es duguin a terme en compliment del que preveu l’article 134 de la Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic.

1.2 El que disposa aquesta Ordre és aplicable a les taxacions pericials contradictòries relatives a béns o drets constituïts sobre aquests béns, que determinin els valors que s’han de considerar en els impostos sobre successions i donacions i sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats.

Article 2

Requisits mínims que ha de contenir l’informe de valoració del pèrit tercer

2.1 L’informe que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR