ORDRE de 25 de juliol de 1989, d'adjudicació d'habitatges de promoció pública.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyOrdre

Atès el Decret 378/1988, de 14 de novembre, sobre programació i adjudicació d'habitatges de promoció pública; Amb la finalitat de dictar les normes necessàries per al desplegament del Decret esmentat, i d'acord amb l'autorització de la seva disposició final 1; En ús de les facultats que m'atorga la legislació vigent de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

1.1 Per accedir a un habitatge de promoció pública el sol·licitant haurà d'acreditar els requisits següents: 1.1.1 Que els ingressos familiars no siguin en cap cas superiors a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. L'esmentat límit es multiplicarà, segons el nombre de fills o parents a càrrec del sol·licitant, pel coeficient corrector següent:

Nombre de parents Coeficient

3 1,15 4 1,30 5 1,45 6 1,60 7 1,75 8 1,90 9 2,05 10 o més 2,20

1.1.2 Que tant el sol·licitant com els membres del nucli familiar que convisquin amb ell no siguin propietaris de cap habitatge, llevat que s'hagi perdut l'ús d'un habitatge com a conseqüència d'una situació de separació legal o de fet, o se sol·liciti un habitatge per a la construcció d'un nou nucli familiar, o bé n'ocupin un en què concorri alguna de les circumstàncies següents:

  1. No tenir els requisits objectius mínims per a la obtenció de la cèdula d'habitabilitat o que la superfície de l'habitatge sigui inadequada en relació amb el nombre de membres de la família. En aquest supòsit, i si el titular de l'habitatge és el propietari, estarà obligat, després de l'adjudicació provisional, a oferir-ne la venda a l'Institut Català del Sòl, el qual podrà exercitar l'opció de compra en el termini d'un mes comptat des de l'oferiment.

  2. Estar subjecte a expedient d'expropiació, desnonament judicial o denegació de la pròrroga legal de l'arrendament no imputable a l'interessat. 1.1.3 Que el sol·licitant resideixi en un dels municipis assenyalats en la promoció, exceptuant el cas en el que els sol·licitants que la compleixin no cobreixin la promoció. També podran sol·licitar habitatges els emigrants i els antics residents d'un d'aquests municipis interessats i que el van abandonar per raons laborals o d'habitatge i ara hi desitgen tornar. 1.2 No podran accedir a un habitatge de promoció pública els qui es trobin en les condicions següents:

  3. Aquells sol·licitants que haguessin estat titulars d'un habitatge de protecció oficial de promoció pública i l'haguessin alienat per qualsevol causa, a excepció dels canvis de residència per motius laborals o altres motius degudament justificats a judici de la Comissió d'adjudicació amb l'informe favorable previ de l'ajuntament.

  4. Els sol·licitants que no puguin acreditar cap ingrés o els ingressos suficients per a la seva adquisició en propietat. En aquest cas, podrà obtar-se a l'accés d'un habitatge en règim de lloguer, si la promoció així ho preveu.

  5. Aquells sol·licitants pertanyents a una unitat familiar en la qual un o més membres tinguin un altre habitatge en propietat, llevat quan concorrin algunes de les circumstàncies previstes a l'apartat 1.2.

Article 2

Es consideren ingressos familiars els que obtinguin el cap de família i el seu cònjuge. Així mateix, formaran part dels ingressos familiars, a efectes de puntuació de barem, els de tots aquells familiars que convisquin amb el sol·licitant o que hagin de conviure en el nou habitatge.

Article 3

Es consideren condicions deficients d'habitabilitat les d'aquells habitatges que no reuneixin els requisits mínims per a l'obtenció de la cèdula d'habitabilitat, segons la normativa vigent, en la data de la promoció o durant la selecció d'adjudicataris, o no tinguin una superfície adequada a la composició familiar. Els ajuntaments interessats en habitatges de promoció pública hauran d'emetre un informe tècnico-sanitari sobre les condicions d'habitabilitat de l'habitatge que ocupa el sol·licitant en tots aquells casos en què la deficiència d'aquestes condicions s'al·legui o s'infereixi de les dades aportades, independentment dels documents o informes en què el sol·licitant recolzi la seva al·legació. Els ajuntaments podran demanar a la Comissió d'adjudicació que aquests informes siguin emesos pels tècnics de la mateixa Comissió.

Article 4

4.1 Les sol·licituds es formalitzaran en un model oficial facilitat per les delegacions territorials del Departament de Benestar Social i per la Direcció General de Serveis Comunitaris, i seran distribuïdes també pels ajuntaments i delegacions consulars. 4.2 Una vegada emplenades, les sol·licituds es presentaran a l'ajuntament del municipi on estiguin situats els habitatges o en qualsevol altre dels ajuntaments dels municipis que, havent estat declarats com a inclosos dins l'àrea d'adjudicació de la promoció de la que es tracti, el sol·licitant hi tingui establerta la seva residència. En el cas d'antics residents es presentaran en l'ajuntament del municipi on estiguin situats els habitatges i en el cas d'emigrants en la delegació consular, que les trametrà directament als ajuntaments interessats. 4.3 En el moment de la presentació de la sol·licitud, l'interessat haurà d'abonar, en concepte de drets d'inscripció, una quantitat que serà fixada anualment per la Comissió d'adjudicació amb caràcter general, i que no serà superior al salari mínim interprofessional d'un dia. El pagament d'aquesta quantitat serà imprescindible perquè la sol·licitud sigui admesa.

Article 5

A la sol·licitud s'hauran d'adjuntar necessàriament els documents següents: 5.1 Per acreditar les dades personals i familiars:

  1. Fotocòpia del Document Nacional d'Identitat.

  2. Llibre de família o fotocòpia degudament compulsada.

  3. Certificació municipal d'empadronament, de convivència i de residència, amb indicació de les dades d'alta i baixa en el municipi. En el cas dels emigrants, certificat de residència a l'estranger.

  4. Justificació de la disminució psíquica, la incapacitat o la malaltia que hagi estat al·legada.

  5. Documentació acreditativa de la situació de separació matrimonial legal o de fet. 5.2 Per acreditar les dades econòmiques:

  6. Contracte de treball del sol·licitant i dels membres del nucli familiar que treballin, o llicència fiscal en el cas que siguin treballadors autònoms.

  7. Rebuts de salari dels últims sis mesos de tots els membres del nucli familiar o justificants de les cotitzacions efectuades a la Seguretat Social en l'esmentat període.

  8. Declaració de l'impost sobre la renda corresponent a l'últim any o declaració jurada d'estar-ne exempt.

  9. Certificat expedit per l'organisme oficial corresponent en cas de jubilació, invalidesa provisional o permanent, atur, assistència social, viudetat, orfenesa o qualsevol altre situació per la qual es percep prestació econòmica periòdica. 5.3 Per acreditar les circumstàncies de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR