DECRET 516/1983, de 7 d'octubre, sobre l'ordenació dels serveis d'inspecció del transport per carretera.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

L'adequat desenvolupament de les competències que, en matèria de transport per carretera, han estat atribuïdes a la Generalitat de Catalunya, així com la progressiva importància i complexitat del sector en l'àmbit de la Comunitat Autònoma, fan necessària l'articulació d'uns serveis d'inspecció que garanteixin el compliment i l'observança estrictes de la normativa vigent en aquest sector.

El present Decret pretén potenciar les funcions que el Cos Tècnic d'Inspecció del Transport Terrestre té atribuïdes segons la normativa vigent, i reforçar aquesta acció inspectora mitjançant l'habilitació de personal administratiu de manera que quedin suficientment cobertes les necessitats existents.

Per tot això, en ús de les facultats reglamentàries que corresponen al Consell Executiu i a proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques,

Decreto:

Article primer

- Corrrespon al Departament de Política

Territorial i Obres Públiques la inspecció dels serveis de transport mecànic per carretera, a través dels serveis depenents de la Direcció General de Transports.

Article segon 1

Les funcions d'inspecció seran.

exercides pel Cos Tècnic d'Inspecció dels Transports Terrestres, Auxiliars d'Inspecció, i per les forces a les quals la normativa vigent atribueix la vigilància del transport. 2. Els serveis d'inspecció exerciran les seves funcions en tot el territori de la Comunitat Autònoma Catalana, sens perjudici del contingut de la disposició addicional del present Decret.

Article tercer

- Correspon als funcionaris del Cos

Tècnic d'Inspecció del Transport Terrestre el desenvolupament, dins l'àmbit territorial de Catalunya, de les funcions que els atribueix la normativa vigent, d'acord amb les directrius i les instruccions emanades de la Direcció Genreal de Transports.

Article quart

- Els Auxiliars d'Inspecció desenvoluparan

funcions de col·laboració amb els Inspectors del Transport Terrestre i actuaran en tot moment sota les seves ordres i directrius.

Article cinquè

- Els Auxiliars d'Inspecció seran

sel·leccionats entre el personal adscrit a la Direcció General de Transport de la Generalitat de Catalunya, que desenvolupi tasques de caràcter administratiu o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR