ORDRE PTO/407/2002, de 29 de novembre, per la qual s'aprova el Pla director de l'aeròdrom d'Alfés.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE PTO/407/2002, de 29 de novembre, per la qual s'aprova el Pla director de l'aeròdrom d'Alfés.

L'aeròdrom d'Alfés està inclòs en la relació d'instal-lacions aeroportuàries a les quals, de conformitat amb l'Acord del Govern de 20 de febrer de 2001, publicat mitjançant la Resolució de 22 març de 2001 del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, és d'aplicació la Llei 19/2000, de 29 de desembre, d'aeroports de Catalunya, i és de categoria OACI (Organització d'Aviació Civil Internacional) 3-C.

El trànsit a l'aeròdrom és d'aeronaus d'aviació general. La majoria de passatgers procedeixen de vols privats i esportius. En l'actualitat, l'aeròdrom té una única pista amb una orientació 12-30, de dimensions 1500 m x 30 m i una franja de vol amb unes dimensions de 1620 m x 300 m, un carrer de sortida ràpida a la plataforma de dimensions 160 m x 10 m. Per a l'estacionament d'aeronaus hi ha una plataforma de 600 m2 que ofereix una capacitat inferior a la necessària per servir el trànsit d'aeronaus previst.

Quant al cantó terra, l'aeròdrom d'Alfés disposa d'una zona d'aviació general amb dos hangars situats en primera línia de plataforma.

Per aquests motius, i considerant la rellevància que ha de tenir l'aeròdrom per al desenvolupament socioeconòmic de les comarques lleidatanes, cal dur a terme una acurada planificació per tal que es pugui donar una resposta adequada tant als requeriments i necessitats dels seus usuaris i de l'entorn com a les exigències del trànsit i el transport aeri a Catalunya.

En conseqüència, és necessari disposar del Pla director de l'aeròdrom d'Alfés, el qual ha de definir les grans directrius d'ordenació i desenvolupament de l'aeròdrom i delimitar la seva zona de servei, d'acord amb el que estableix l'article 10 de la Llei 19/2000.

Per tot el que s'ha exposat, el Pla director de l'aeròdrom d'Alfés, l'aprovació del qual constitueix l'objecte d'aquesta Ordre, delimita la zona de servei d'aquest aeròdrom i inclou els espais que garanteixin el desenvolupament d'acord amb criteris de planificació i previsions de trànsit per a un termini fins a l'any 2015, té en compte els espais per a les activitats i serveis que garanteixin una oferta que potenciï l'aeròdrom per a l'aviació general, amb les superfícies necessàries per a les activitats complementàries.

En l'elaboració del pla director s'han tingut en compte els principis de desenvolupament sostenible i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR