DECRET 343/1983, de 15 de juliol, sobre les normes de protecció del medi ambient d'aplicació a les activitats extractives. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 381, p. 2984, de 16.11.1983).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El present Decret desplega la Llei de Catalunya 12/1981, de 24 de desembre, per la qual s'estableixen les normes addicionals de protecció dels espais d'especial interès natural afectats per activitats extractives, i complementa també aquelles de les seves disposicions que són d'aplicació a la resta del territori de Catalunya, amb la finalitat de fixar les condicions de protecció del medi ambient que seran imperatives per a l'aprofitament dels recursos miners.

Atès que la disposició final primera de la Llei autoritza el Consell Executiu perquè dicti les disposicions necessàries per a la seva aplicació i desplegament;

Atès el que disposen en aquest respecte la Llei de Mines, de 21 de juliol de 1973, i el Reglament General de la Mineria, de 25 d'agost de 1878, i de conformitat amb les competències que en aquesta matèria em confereix l'Estatut de Catalunya a la Generalitat;

A proposta del Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1 Àmbit d'aplicació.

- Les disposicions d'aquest

Decret s'han d'aplicar a les activitats extractives existents o de nova implantació que es realitzin en aquells espais d'especial interès natural inclosos en la llista aprovada pel Ple de la Comissió d'Urbanisme de Catalunya el 21 de maig de 1980 i reproduïda a l'annex de la Llei 12/1981, així com en aquells altres als quals es refereixen respectivament els articles 1.2 (amb caràcter supletori quan impliquin una major protecció en relació amb els règims específics de què es tracti) i 2.2 de la Llei.

Article 2 Programa de Restauració.- 1

Els titulars.

d'autoritzacions d'explotació o d'aprofitament dels recursos miners de les seccions A i B respectivament i de permisos d'exploració o d'investigació així com de concessions d'explotació, siguin directes o derivades, de recursos de les seccions C i D, són obligats a prevenir i compensar les conseqüències d'aquestes activitats que resultin perjudicials per al medi ambient, d'acord amb el corresponent Programa de Restauració. 2. El Programa de Restauració definirà el conjunt de mesures i accions a realitzar per tal de garantir:

  1. La protecció del medi ambient de les conseqüències perjudicials susceptibles d'ésser produïdes per l'activitat de què es tracti.

  2. La integració de l'àrea afectada a l'ambient natural que l'envolta amb els objectius de protecció del paisatge i condicionament dels terrenys afectats. 3. El Programa de Restauració formarà part de la documentació que acompanya les sol·licituds presentades per a realització de les diverses activitats a què fa referència el punt anterior. Quan es tracti d'explotacions degudament autoritzades anteriorment a la vigència de la Llei, serà d'aplicació a aquests efectes el que estableix la disposició transitòria primera d'aquest Reglament. 4. Els Programes de Restauració s'hauran d'ajustar al que disposa el present Decret, sens perjudici del compliment de les ordenances tècniques municipals que siguin dictades d'acord amb el que preveuen a aquest efecte les disposicions finals primera, segona i tercera de la Llei, una vegada realitzat el corresponent desplegament legislatiu.

Article 3 Contingut del Programa de Restauració.

- El

Programa de Restauració desenvoluparà, amb un grau de precisió suficient per permetre una completa avaluació dels efectes de l'activitat i de l'efectivitat de les mesures de restauració i protecció que s'hi proposen, els aspectes i les determinacions esmentats a continuació:

  1. Anàlisi detallada de l'indret on es preveu l'activitat i del seu entorn. Inclourà com a mínim les especificacions següents:

    - Descripció del medi físic referida als condicionants geològics, hidrològics, hidrogeològics, climatològics, edàfics, de vegetació, del paisatge i a tots aquells altres aspectes que puguin definir el medi en l'àrea de l'explotació i en el seu entorn.

    - Relació i emplaçament dels usos i aprofitaments preexistents, de les propietats, obres d'infrastructura i instal·lacions.

    - Règim urbanístic i servituds i altres règims jurídics especials.

  2. Descripció de l'activitat sol·licitada amb delimitació de l'àrea afectada, material a extreure, mètodes d'explotació o d'investigació, producció estimada, serveis, plantes de preparació o tractament, altres instal·lacions, maquinària, transport, o totes aquelles dades necessàries per a la determinació de les mesures a adoptar per a la restauració i la protecció del medi ambient.

  3. Estudi dels efectes de l'activitat sobre el paisatge i el medi ambient en general.

  4. Mesures per prevenir i compensar les conseqüències perjudicials sobre el medi ambient de les activitats projectades.

  5. Mesures de restauració a executar a la fi de les diverses fases de l'activitat així com les que s'hauran de desenvolupar en aquesta inclouran: característiques físiques i químiques dels sòls restaurats; acondicionament del terreny; protecció contra l'erosió; estabilització, fixació i acondicionament dels fronts o bancs d'explotació, runars i basses estèrils i revegetació.

  6. Estudi econòmic del cost dels treballs que inclou el Programa de Restauració i, si s'escau, de les diverses fases de realització.

  7. Programa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR