DECRET 185/1981, de 20 de juny, sobre normes per a l'alienació de parcel·les propietat de l'Institut Català del Sòl.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Reial Decret 1503/80, de 20 de juny, de transferència de competències de l'Instituto Nacional de Urbanización, va establir la subrogació de la Generalitat de Catalunya en tots els drets i obligacions que abans s'atribuïen a aquell Institut.

Creat l'Institut Català del Sòl per Llei 4/1980, de 16 de desembre, del Parlament de Catalunya, com a Organisme Autònom adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, amb l'objectiu de dur a terme les gestions tècniques i econòmiques necessàries per al desenvolupament de la gestió urbanística i patrimonial i el foment de l'edificació i com a instrument de política del sòl, és una de les seves funcions procedir a la venda, permuta o cessió dels terrenys de la seva propietat, urbanitzats o no; és per això que cal dictar normes que regeixin l'alienació de les parcel·les, així com les condicions que s'imposen a la seva transmissió.

Per tot això, i d'acord amb el que preveuen els articles 9.9 i 25 de l'Estatut de Catalunya, en relació amb la disposició final primera de la Llei 4/1980, de 16 de desembre, del Parlament de Catalunya, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- L'alienació de les parcel·les de les

quals és propietari l'ICS es podrà fer directament. Tant l'anunci d'alienació com la situació de les parcel·les i els preus d'aquestes es publicaran a la premsa de més difusió per promoure la concurrència d'ofertes.

Article segon

- ELs terrenys propietat de l'ICS per haver

estat transferits per l'INUR, així com els que aquest Organisme Autònom vagi adquirint per qualsevol títol, no podran ésser alienats abans de l'aprovació del corresponent Pla Parcial del Sector i si no és de conformitat amb la destinació global admesa.

Article tercer

- Prèvia autorització del Consell de l'ICS

podrà procedir-se a l'alienació de parcel·les sense que s'hagin començat les obres d'urbanització, sempre que se'n garanteixi l'execució.

Article quart

- En els contractes d'alienació esmentats,

haurà de fer-se constar:

  1. Descripció dels terrenys que s'alienen.

  2. Preus d'alienació.

  3. Certificació de les condicions urbanístiques d'edificació i ús.

  4. Terminis per a l'edificació de parcel·les i clàusules de reversió en el cas del seu incompliment.

  5. El compromís de promoure directament la construcció d'habitatges en els polígons residencials.

  6. Condicions en les quals l'adquirent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR