DECRET 346/1983, de 8 de juliol, sobre el nivell d'habitabilitat objectiva exigit als habitatges. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 369, p. 2522, de 5.10.1983).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'ha introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes al text que estableix el Decret 571/1983.

Atès que l'article 47 de la Constitució Espanyola estableix que tots els espanyols tenen dret a gaudir d'un habitatge digne i adient;

Atès que l'article 9.9 de l'Estatut d'Autonomia atorga la competència exclusiva en matèria d'habitatge a la Generalitat de Catalunya;

Atès segons el que disposa el Reial Decret 159/1981, de 9 de gener, va ser traspassada a la Generalitat de Catalunya la titularitat dels serveis en matèria de patrimoni arquitectònic, edificació i habitatge;

Atès el desfasament de la normativa actual, que no assegura unes condicions dignes i adequades d'habitabilitat per als habitatges tant de construcció nova com antiga, i que es considera del tot necessari realitzar una nova normativa d'habitabilitat d'acord amb les exigències presents,

Decreto:

Article 1

- S'entén per habitatge, a efectes d'aquest

Decret, tot local tancat, continu o discontinu, destinat a l'ús de residència humana.

Article 2

- Tots els habitatges de nova edificació o

creats per la reconversió d'antiga edificació hauran de tenir, com a mínim, el nivell B d'habitabilitat objectiva definit a l'annex del present Decret.

Article 3.- 1 En la memòria dels projectes bàsics

d'habitatges s'ha de fer constar per a cada habitatge la seva classificació en habitatge complet o reduït, la seva superfície útil i el nombre de peces de 5 o més m2 de superfície útil que conté. 2. En els plànols del projecte bàsic s'han d'expressar les peces que es classifiquin com a sala (S), habitació (H), cambra higiènica (C) i galeria (G).

Article 4.- 1 Per atorgar la llicència d'obres per

l'Ajuntament, caldrà realitzar el control que els habitatges projectats tenen el nivell B d'habitabilitat objectiva. 2. Aquest control, el faran els Serveis Territorials de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge en aquells municipis en què les Ordenances municipals d'edificació o el planejament urbanístic no prevegin que els nous habitatges tinguin un nivell B d'habitabilitat, o bé en el cas que l'Ajuntament ho demani per manca de serveis tècnics adients.

Article 5.- 1 No podrà atorgar-se la Cèdula

d'Habitabilitat, si no tenen el nivell A d'habitabilitat definit a l'annex del present Decret.

Article 6

- Els habitatges als quals el present Decret

exigeix el nivell B d'habitabilitat en l'atorgament de la primera Cèdula d'habitabilitat hauran de reunir sempre les característiques pròpies del mateix nivell per obtenir les successives Cèdules que se sol·licitin.

Article 7

- En els Plans urbanístics es regularan les

condicions d'habitabilitat dels habitatges d'acord amb el que preveu el present Decret.

Disposicions transitòries

Primera.

- No serà preceptiva l'aplicació dels articles 2, 3, 4 i 5.1 del Decret: a) en els habitatges en construcció a l'entrada en vigor del present Decret. b) en els habitatges en projecte per als quals s'hagi sol·licitat la llicència d'obres abans de l'1 de febrer de 1984. c) en els habitatges en projectes d'obres a càrrec dels Pressupostos Generals de l'Estat o de la Generalitat presentats a supervisar abans de l'1 de febrer de 1984.

Segona.

- Els habitatges que, d'acord amb la disposició anterior, no hagin de complir els articles 2, 3, 4 i 5.1 del Decret es regiran pel que disposen l'article 5.2 i l'Ordre de 29 de febrer de 1944, sobre condicions higièniques mínimes als habitatges.

Disposicions finals

  1. Queden derogades totes les disposicions d'igual o d'inferior rang que contradiguin aquest Decret.

  2. Es faculta el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques per dictar les normes complementàries i desplegadores d'aquest Decret.

    Barcelona, 8 de juliol de 1983

    Jordi Pujol...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR