ORDRE ARP/10/2005, de 18 de gener, per la qual es declara l'existència oficial de la mala herba Sicyos angulatus L, i s'estableixen mesures obligatòries de lluita.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/10/2005, de 18 de gener, per la qual es declara l'existËncia oficial de la mala herba Sicyos angulatus L, i s'estableixen mesures obligatÚries de lluita.

Als termes municipals de Miralcamp i GolmÈs (comarca del Pla d'Urgell) s'ha detectat la presËncia de Sicyos angulatus L, mala herba que afecta de manera greu els camps de panÌs, la qual fins al moment no era present als camps de cultiu del territori catal‡.

D'acord amb el que preveu la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal, i el Decret 6/1985, de 14 de gener, sobre mesures urgents per a l'eradicaciÛ de focus de plagues especialment perilloses per als vegetals, i a proposta de la DirecciÛ General de ProducciÛ, InnovaciÛ i Ind˙stries Agroaliment‡ries;

En ˙s de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es declara l'existËncia oficial a Catalunya de la mala herba Sicyos angulatus L, que afecta diversos camps de panÌs dels termes municipals de Miralcamp i GolmÈs (Pla d'Urgell).

Article 2

…s obligaciÛ de tots els agricultors i els professionals del sector, notificar al Servei de Sanitat Vegetal de la DirecciÛ General de ProducciÛ, InnovaciÛ i Ind˙stries Agroaliment‡ries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca la presËncia de camps afectats per la mala herba Sicyos angulatus L o amb presËncia d'herbes sospitoses de pert‡nyer a aquesta espËcie.

Article 3

Queda prohibida a Catalunya la comercialitzaciÛ i el moviment de lots de panÌs que puguin contenir llavors d'aquesta mala herba.

Article 4

4.1††Ser‡ obligatÚria a Catalunya la destrucciÛ de la mala herba Sicyos angulatus L, la qual cosa es far‡ sota les directrius tËcniques del Servei de Sanitat Vegetal, que determinar‡ les superfÌcies afectades i establir‡la manera de fer-ho, que en determinats casos pot comportar la destrucciÛ del cultiu.

4.2††En el supÚsit que preveu l'apartat anterior ser‡ d'aplicaciÛ l'article 21 de la Llei 43/2002, de 20 de novembre, de sanitat vegetal, sobre indemnitzacions enla lluita obligatÚria, i a aquest efecte, es tindr‡ en compte la valoraciÛ que realitzin els tËcnics de sanitat vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca amb car‡cter previ a l'arrencada i la posterior destrucciÛ dels camps de panÌs.4.3††En els camps afectats per Sicyos angulatus L no es podr‡ repetir el cultiu de panÌs ni cap cultiu herbaci que ocupi el terreny a l'estiu. El camp es deixar‡ de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR