ACORD GOV/166/2006, de 24 d'octubre, pel qual s'aproven el Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra i determinades mesures referides a la relació de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/166/2006, de 24 d'octubre, pel qual s'aproven el Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra i determinades mesures referides a la relaciÛ de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra.

Primer. L'1 de febrer de 2002 va entrar en vigor el Decret 19/2002, de 22 de gener, de reestructuraciÛ parcial de la DirecciÛ General de Seguretat Ciutadana. MitjanÁant aquesta disposiciÛ es dotava la unitat directiva del Departament d'Interior que tÈ adscrit el cos de mossos d'esquadra, de l'estructura i direcciÛ operativa necess‡ries per a assumir, a mÈs de les funcions previstes per la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, les tasques derivades del procÈs de desplegament territorial per substituciÛ de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat, iniciat l'octubre de 1994 a la comarca d'Osona.

La definiciÛ de les responsabilitats de les unitats que integren aquesta estructura Ès un element nuclear en la implicaciÛ i la corresponsabilitzaciÛ dels membres de l'organitzaciÛ policial i una peÁa essencial en l'assoliment de resultats.

Per aquesta raÛ i amb la finalitat de combinar i harmonitzar les necessitats de l'organitzaciÛ i els interessos i les aspiracions de les persones que hi treballen, la DirecciÛ General de Seguretat Ciutadana i l'Escola de Policia de Catalunya, a l'empara del que estableix l'article 29 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, van comenÁar a treballar en l'elaboraciÛ del Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra, que ara presenta el Departament d'Interior a l'aprovaciÛ del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Aquest Pla s'ha dissenyat com un sistema integrador de les diferents categories professionals i especialitats i recull les seves caracterÌstiques i gradaciÛ, com tambÈ les competËncies que es consideren apropiades per a l'exercici eficaÁ de cada especialitat, els requisits necessaris per poder accedir a l'especialitat i/o consolidar-la i les condicions de provisiÛ dels llocs de treball i de permanËncia en aquests. L'‡mbit subjectiu del Pla, que s'ha de reflectir en la relaciÛ de llocs de treball, el formen les persones funcion‡ries pertanyents a les escales i categories en quË s'estructura jer‡rquicament el cos de mossos d'esquadra segons l'article 18.1 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol.

AixÌ mateix, el present Pla de carrera s'estableix sense detriment que l'Escola de Policia de Catalunya continuÔ promovent aquells acords i convenis amb les administracions i institucions docents competents per tal d'homologar els cursos i programes de formaciÛ policial amb les titulacions acadËmiques exigides per a l'accÈs a les diferents escales i categories.

Segon. L'article 31 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, estableix, d'una banda, que la relaciÛ de llocs de treball, estructurada org‡nicament, inclou la totalitat dels previstos per al cos de mossos d'esquadra i, de l'altra, que per a cada lloc de treball, la relaciÛ ha d'indicar, almenys, la denominaciÛ, el nivell, les caracterÌstiques, els continguts funcionals, les necessitats formatives, els complements que tÈ assignats, la forma de provisiÛ i, si s'escau, la durada mÌnima o m‡xima que ha de tenir la provisiÛ corresponent i els requisits exigibles per a la mobilitat de les persones funcion‡ries provinents d'altres cossos policials.

Cal, en conseq¸Ëncia, adaptar la relaciÛ de llocs de treball als termes previstos pel Pla de carrera professional quant als itineraris, les famÌlies professionals i especialitats, les funcions, les categories i els requisits d'accÈs .amb la inclusiÛ de la formaciÛ especÌfica. i permanËncia en els llocs de treball.

Tercer. El desplegament de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, en substituciÛ de les forces i els cossos de seguretat de l'Estat, comporta haver de realitzar les convocatÚries per a adjudicar els llocs de treball de les especialitats incloses en el Pla que ara es proposa.

El desenvolupament de les funcions assignades als llocs esmentats, adscrits a les unitats policials en quË s'estructura la DirecciÛ General de Seguretat Ciutadana, d'acord amb el Decret 19/2002, de 22 de gener, requereix disposar de les competËncies professionals que els atribueix el Pla, associades a la formaciÛ especÌfica o als perÌodes de permanËncia establerts per la relaciÛ de llocs de treball.

Hi ha persones funcion‡ries que han ocupat o ocupen aquests llocs de treball que, si bÈ no han rebut la formaciÛ especÌfica a quË s'ha fet esment, han adquirit les competËncies professionals i els coneixements associats a aquesta durant el temps que hi han estat destinades. Igualment, hi ha persones funcion‡ries que han rebut aquesta formaciÛ en les fases de capacitaciÛ de les convocatÚries de provisiÛ de llocs o en el si de les activitats de formaciÛ continuada desenvolupades per l'Escola de Policia de Catalunya o per altres entitats i institucions.

Aquesta circumst‡ncia fa necessari arbitrar un mecanisme que permeti equiparar la situaciÛ d'aquestes persones a la d'aquelles que sÌ que han rebut la formaciÛ impartida per l'Escola de Policia de Catalunya en els corresponents cursos d'especialitzaciÛ.

AtËs l'informe del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra;

Per tot aixÚ, a proposta de la consellera d'Interior, el Govern acorda:

.1††S'aprova el Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra, que consta a l'annex 1 d'aquest Acord.

.2††Es faculta la consellera d'Interior per poder procedir a modificacions posteriors, per a una progressiva adaptaciÛ del Pla de carrera a les necessitats organitzatives canviants derivades del desenvolupament del cos de mossos d'esquadra i amb informe previ del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra, de l'apartat 2 de l'annex 1 "FamÌlies Professionals i Especialitats" del Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra.

.3††S'encarrega a la ComissiÛ TËcnica de la FunciÛ P˙blica que modifiqui la relaciÛ de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra per tal d'adaptar-la a les previsions del Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra.

.4††S'encarreguen a l'Escola de Policia de Catalunya i a la DirecciÛ General de Seguretat Ciutadana del Departament d'Interior, en l'‡mbit de les seves competËncies respectives, la preparaciÛ, organitzaciÛ i realitzaciÛ dels processos d'homologaciÛ i convalidaciÛ a quË fa referËncia l'annex 2 d'aquest Acord.

.5††Disposar que aquest Acord es publiqui al DOGC.

Barcelona, 24 d'octubre de 2006

Ramon GarcÌa-Bragado i AcÌn

Secretari del Govern

AssignaciÛ de funcions per ResoluciÛ PRE/3066/2006, de 23 de setembre (DOGC n˙m. 4726, de 26.9.2006)

Annex 1

Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra

  1. †Definicions i principis que informen el Pla de carrera professional:

    El Pla de carrera professional Ès una eina de gestiÛ dels recursos humans dissenyada segons un model de competËncies i articulada com un conjunt de continguts i directrius de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR