DECRET 191/1981, de 9 de juliol, modificant i refonent les disposicions sobre estructuració del Departament Adjunt a la Presidència.

SecciónConcursos i Anuncis
Rango de LeyDecret

El Decret 1/1980, de 8 de maig, va estructurar el Consell Executiu de la Generalitat; en virtut d'aquest Decret i del que disposen el Decret de 18 de setembre de 1978, sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments, i el Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, de 18 de març de 1978, per Decret 286/1980, de 28 de novembre es va estructurar el Departament Adjunt a la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

El Decret 288/1980, de 28 de novembre, assignà funcions al Departament Adjunt a la Presidència.

Amb posterioritat, el Decret 27/1981, de 5 de febrer, va precisar l'abast de l'assignació de funcions que s'atribuïen al Departament Adjunt a la Presidència en matèria de fundacions i associacions definides a l'apartat 24 de l'article 9 de l'Estatut d'Autonomia; i el Decret 28/1981, de 5 de febrer, va precisar les funcions de la Direcció General d'Associacions i Fundacions.

Atesa la necessitat de restructurar la Direcció General d'Associacions i Fundacions i de refondre en una mateixa disposició legal les diverses normes dictades;

A proposta del Conseller Adjunt a la Presidència i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- El Departament Adjunt a la Presidència de

la Generalitat de Catalunya, sota la direcció del Conseller titular, s'estructura orgànicament de la següent manera:

  1. Direcció General d'Associacions i Fundacions.

  2. Gabinet del Conseller.

Article segon

- Correspon a la Direcció General

d'Associacions i Fundacions:

  1. Portar el Registre de les Associacions i Fundacions definides a l'apartat 24 de l'article 9 de l'Estatut d'Autonomia i exercir les funcions de protectorat sobre les esmentades fundacions, adoptant sota les instruccions del Conseller, les mesures necessàries per a l'efectivitat de les competències de la Generalitat de Catalunya sense perjudici de les altres competències o funcions sobre les associacions o fundacions que corresponguin a d'altres Departaments de la Generalitat.

  2. L'acció inspectora per a la comprovació de la correcta aplicació d'aquelles mesures, i

  3. Qualsevol altra activitat que li sigui assignada per la Presidència de la Generalitat o li sigui encomanada pel Conseller.

Article tercer

- El Director General d'Associacions i

Fundacions exercirà, dins les matèries que li siguin pròpies, les atribucions que li...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR