DECRET 147/2005, de 12 de juliol, de modificació del Decret 72/1995, de 7 de març, pel qual es creen els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 147/2005, de 12 de juliol, de modificació del Decret 72/1995, de 7 de març, pel qual es creen els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Decret 72/1995, de 7 de març, modificat pel Decret 176/1998, de 8 de juliol, i pel Decret 122/2003, de 13 de maig, regula els Premis Nacionals de Cultura.

Per tal d'adaptar aquesta regulació a la diversitat de manifestacions que caracteritzen la realitat cultural i per tal d'impulsar la consolidació i el reconeixement de diferents àmbits de la creació artística, es considera oportú modificar la relació de Premis Nacionals de Cultura incloent diferents categories que, per la seva rellevància i identitat, mereixen un premi nacional específic: Premi Nacional de Circ, Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica, Premi Nacional d'Arquitectura i Espai Públic, Premi Nacional de Cinema i Premi Nacional d'Audiovisual.

D'altra banda, es modifica la denominació del Premi Nacional de foment de l'ús de la llengua catalana, que passa a ser el Premi Nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana, s'amplia l'àmbit del Premi Nacional de Periodisme i s'inclouen mesures per fomentar la participació de la dona en la cultura.

A proposta de la consellera de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifica l'article 1 del Decret 72/1995, de 7 de març, pel qual es creen els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que passa a tenir la redacció següent:

"Article 1

"Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya

"1.1 Els Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya tenen les modalitats següents:

"Premi Nacional d'Arquitectura i Espai Públic: a la persona, entitat o institució que hagi realitzat l'aportació més rellevant en el camp de l'arquitectura o l'espai públic (nova planta, rehabilitació o intervenció en l'espai públic).

"Premi Nacional d'Arts Visuals: a la persona, entitat o institució que hagi realitzat l'aportació més rellevant en el camp de les arts visuals.

"Premi Nacional d'Audiovisual: a la persona, entitat o institució que hagi realitzat l'aportació més rellevant en el camp dels mitjans audiovisuals.

"Premi Nacional de Cinema: a la persona, entitat o institució que hagi realitzat l'aportació més rellevant en el camp del cinema.

"Premi Nacional de Circ: a la persona, entitat o institució que hagi realitzat l'aportació més rellevant en el camp del circ.

"Premi Nacional de Cultura Popular: a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR