Decret 130/2007, de 19 d'octubre, de creació de la Comissió Mixta Govern-consells insulars per al traspàs de funcions i serveis

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Presidència
Rango de LeyDecret

Decret 130/2007, de 19 d'octubre, de creaciÛ de la ComissiÛ Mixta Govern-consells insulars per al trasp‡s de funcions i serveis El par‡graf final de l'article 70 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat mitjanÁant la Llei org‡nica 1/2007, de 28 de febrer, estableix que, en comenÁar a vigir el text estatutari, el Govern ha d'aprovar els corresponents decrets de traspassos acordats en comissiÛ mixta de transferËncies.

Aquests, en la mesura que proporcionen els mitjans materials i humans corresponents, permetran als consells insulars, almenys en determinats ‡mbits, l'exercici ple de les competËncies que el mateix Estatut reconeix com a transferides.

La disposiciÛ transitÚria cinquena de l'Estatut d'autonomia s'ocupa precisament d'aquest important Úrgan en prescriure que, per al trasp‡s de les funcions i els serveis inherents a les competËncies atribuÔdes com a prÚpies als consells insulars, es crear‡ una comissiÛ mixta de transferËncies Govern-consells insulars que tindr‡ car‡cter paritari. La comissiÛ aprovar‡ el seu propi reglament i adoptar‡ els acords que, en forma de proposta, donaran lloc als decrets de traspassos.

Tenint ben presents les determinacions estatut‡ries, la ConferËncia de Presidents de les Illes Balears, en la reuniÛ de dia 27 de setembre de 2007, acord‡ impulsar la creaciÛ de la dita comissiÛ mixta, decidÌ el nombre de membres que l'havien d'integrar i la representaciÛ que ha de pertocar a cada consell insular, i fix‡ el dia 30 de novembre de 2007 com a data lÌmit per a la constituciÛ d'aquest Úrgan.

En aquest context, Ès responsabilitat del Govern de la Comunitat AutÚnoma, en exercici del seu poder reglamentari, donar carta de naturalesa a la comissiÛ mixta, establir les regles mÌnimes que permetin constituir-la i posarla en marxa abans de la data indicada, com tambÈ dotar-la dels mitjans necessaris per al seu bon funcionament.

Per tot aixÚ, a proposta del conseller de PresidËncia, i havent-lo considerat el Consell de Govern en la sessiÛ de dia 19 d'octubre de 2007,

DECRET Article 1

En el marc d'allÚ que estableix la disposiciÛ transitÚria cinquena de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, es crea la ComissiÛ Mixta Governconsells insulars per al trasp‡s de funcions i serveis corresponent a les competËncies prÚpies dels consells insulars.

Article 2
  1. La ComissiÛ Mixta est‡ integrada per divuit vocals, nou dels quals sÛn designats pel Govern de les Illes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR