ORDRE de 6 d'octubre de 1987, per la qual s'estableixen els requisits tècnics i els serveis mínims exigibles als establiments hotelers en els seus diferents grups, modalitats, categories i especialitats. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1000, pàg. 2376, de 3.6.1988).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Pel Decret 176/1987, de 9 d'abril, ha quedat fixada l'ordenació i la classificació dels establiments hotelers de Catalunya.

El caràcter general d'aquesta norma fa necessari regular d'una manera més detallada tant els requisits i els serveis mínims exigibles a aquests establiments, com les modalitats i les especialitzacions possibles d'aquests.

Per aquest motiu fent ús de la facultat, que m'atribueix la disposició transitòria 5 de l'esmentat Decret,

Ordeno:

Article 1

Els requisits tècnics mínims aplicables als establiments hotelers de qualsevol grup i modalitat són els que es detallen a l'Annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Per obtenir l'adscripció a una determinada especialitat, l'establiment haurà d'acreditar que compleix els requisits que es determinen a l'Annex 2 d'aquesta Ordre.

Article 3

Les normes tècniques per a l'adequada senyalització i la identificació dels establiments hotelers, a efectes d'informació als usuaris, són les que s'estableixen a l'Annex 3 d'aquesta Ordre.

Article 4

Els establiments existents en el moment de la publicació d'aquesta Ordre podran seguir utilitzant el mateix nom comercial, independentment de l'adscripció al grup, modalitat, categoria i/o especialitat que se'ls atorgui en virtut dels requisits mínims de classificació.

Barcelona, 6 d'octubre de 1987

Joaquim Molins i Amat Conseller de Comerç, Consum i Turisme

Annex 1

Requeriments tècnics mínims

-1 Grup Hotels Accessos 5* 4* 3* 2* 1* --------------------------------------------------- Entrada de clients (

1) X X X X X Entrada de serveis X X X Sortida d'emergència X(

2) X(

2) X(

2) X X

(

1) En els accessos de clients dels hotels de nova construcció els desnivells que pugui haver-hi a l'itinerari entre el carrer i l 'ascensor, cas que aquest sigui necessari, s'hauran de resoldre mitjançant rampes amb un pendent màxim del 8% i una amplada mínima de 90 cm. Això no obstant, conjuntament amb les rampes, s'admetrà l'ús de graons per salvar aquests desnivells. (

2) Podrà autoritzar-se com a sortida d'emergència l'entrada de serveis, sempre que reuneixi les condicions exigides pels organismes competents en la matèria.

-2 Comunicacions 2.1. Comunicacions verticals Ascensor (3) A partir de 2 nivells (1 pis o més) (4): 5*. A partir de 3 nivells (2 pisos o més) (4): 4*. A partir de 4 nivells (3 pisos o més) (4): 3*, 2*, 1*. Muntacàrregues A partir de 2 nivells (1 pis o més) (4): 5*. A partir de 3 nivells (2 pisos o més) (4): 4*. A partir de 4 nivells (3 pisos o més) (4): 3*. Escala de clients. Amplada mínima: 5*: 1,5m, 4*: 1m, 3*: 1m. Escala de servei. Amplada mínima: 5*: 1m, 4*: 1m, 3*: 1m. Escala d'emergència. Amplada mínima: 5* (5) 1m, 4* (5) 1m, 3* (5) 1m, 2*: 1 m, 1*: 1m. (

3) Les portes de l'ascensor seran automàtiques, i d'una amplada mínima de 80 cm. La cabina de l'ascensor haurà de tenir com a mínim unes dimensions de 120 cm. en el sentit del seu accés, de 90 cm. en el sentit perpendicular i una superfície d'1,20 m2. En l'espai situat davant de la porta de l'ascensor s'hi ha de poder definir un cercle d'1,20 m. de diàmetre. (

4) Es computaran les plantes subterrànies. (

5) L'escala de serveis podrà autoritzar-se com a escala d'emergència, sempre que reuneixi les condicions exigides pels organismes competents en la matèria. (

6) L'amplada mínima de totes les portes serà de 0,80 m. per a totes les categories.

-3 Habitacions Superfície útil mínima per a les habitacions individuals (7): 5*: 10m2, 4*: 9m2, 3*: 8m2, 2*: 7m2, 1*: 6m2. Superfície útil mínima per a les habitacions dobles amb un sol llit (7): 5*: 16m2, 4*: 15m2, 3*: 14m2, 2*: 13m2, 1*: 11m2. Superfície útil mínima per a les habitacions dobles amb dos llits (7): 5* :17m2, 4*: 16m2, 3*: 15m2, 2*: 14m2, 1*: 12m2. Ventilació i il·luminació directa a l'exterior o a celobert sense tapar: 5*, 4*, 3*, 2*, 1*. Superfície mínima de la ventilació no inferior a 1/8 de la superfície útil de l'habitació (8): 5*, 4*, 3*, 2*, 1*. Altura lliure mínima (9): 5*: 2,70m, 4*: 2,60 m, 3*: 2,60 m2, 2*: 2,50m, 1*: 2,50m. Suites (10) (mínim el 5% de les habitacions): 5*. (

7) Sense incloure el passadís d'accés ni el bany. (

8) Hauran de disposar d'un sistema que permeti graduar la llum a voluntat del client. (

9) En habitacions o estances amb mansarda o sostre inclinats, almenys el 60% d'aquestes haurà de tenir l'altura mínima corresponent a la seva categoria. (1

0) Són suites el conjunt de dos o més habitacions, amb els seus banys corresponents i, almenys, un saló.

-4 Banys Nombre d'habitacions que hauran de disposar de bany (11): 5*: 100%, 4*: 100%, 3*: 80%, 2*: 70%, 1*: 40%. Superfície útil mínima: 5*: 5m2, 4*: 4,5m2, 3*: 4m2, 2*: 3,5m2, 1*: 3,5m2. Nombre d'habitacions que hauran de disposar de bany petit (12): 3*: 20%, 2*: 30%, 1*: 60%. Superfície útil mínima: 3*: 3m2, 2*: 3m2, 1*: 3m2. (1

1) Els banys es componen de banyera, lavabo, inodor i bidet. (1

2) Els banys petits es componen de plat de dutxa, lavabo i inodor. El plat de dutxa tindrà el sòl imperbeabilitzat i els paraments enrajolats fins a una alçada mínima d'1,60 m.

-5 Salons i Zones Comunes (13). Superfície mínima per plaça dels salons socials comuns i àrea de restauració (14): 5*: 2m2, 4*: 1,75m2, 3*: 1,50m2, 2*: 1,20m2, 1*: 1m2. Superfície mínima del hall de recepció en establiments fins a 100 places: 5*: 60m2, 4*: 50m2, 3*: 40m2, 2*: 25m2, 1*: 15m2. Superfície mínima del hall de recepció en establiments de 100 a 300 places: 5*: 80m2, 4*: 70m2, 3*: 60m2, 2*: 50m2, 1*: 40m2. Superfície mínima del hall de recepció en establiments de més de 300 places: 5*: 90m2, 4*: 80m2, 3*: 70m2, 2*: 60m2, 1*: 50m2. (1

3) Els possibles desnivells en l'itinerari entre el hall i el restaurant s'hauran de resoldre mitjançant ascensor, o rampes i graons, en els termes detallats a l'apartat d'accesos. (1

4) En aquells establiments que prestin aquest tipus de servei.

-6 Altres instal·lacions i serveis. Totes les habitacions i àrees comunes hauran de disposar de refrigeració: 5*, 4*. Totes les habitacions i àrees comunes hauran de disposar de calefacció: 5*, 4*, 3*, 2*, 1*. Totes les habitacions i àrees comunes hauran de disposar d'aigua calenta i freda: 5*, 4*, 3*, 2*, 1*. Totes les habitacions disposaran de nevera: 5*. Ídem ràdio i TV: 5*. Ídem connexió telefònica exterior: 5*, 4*, 3*. Centraleta telefònica: 5*, 4*, 3*, 2*, 1*. Servei telefònic d'ús comú en cabines insonoritzades: 5*, 4*, 3*, 2*, 1*. Els sostres i les parets disposaran d'aïllament tèrmic i acústic (15): 5*, 4*, 3*, 2*, 1*. Un office per planta d'habitacions dotat com a mínim de telèfon o intèrfon, fregador i armari: 5+, 4*, 3*, 2*, 1*. Servei d'habitacions (room service) les 24 hores del dia: 5*, 4*. Inodors generals a les zones comunes: 5*, 4*, 3*, 2*, 1*. Caixes fortes individuals: 5*, 4*. Caixa forta general: 3*, 2*, 1*. Cuines amb capacitat suficient per poder preparar simultàniament menjars per al 40% com a mínim de les places del menjador (16): 5*, 4*, 3*, 2*, 1*. Serveis de desdejunis: 5*, 4*, 3*. (1

5) D'acord amb la normativa vigent sobre la matèria. (1

6) Només en el cas que l'establiment tingui menjador. Les cuines compliran la normativa vigent sobre la matèria.

-7 Zona de personal. Vestidors...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR