La mediació

AutorMa. Teresa Minguella Bertran

Hem entrat ja en el segle XXI i la nostra societat segueix immersa en la lluita i en el conflicte, els avenços tecnològics no han contribuït a fer un món millor per tothom i la recerca de la felicitat individual passa moltes vegades per davant dels interessos de la col·lectivitat.

Ens trobem en una societat canviant, amb noves formes de relació social i nous models de família que demanen respostes diferents als problemes d¿avui, respostes que comportin una major assumpció de responsabilitats per part dels implicats en una disputa.

Davant d¿aquest repte i al costat dels models tradicionals de resolució de conflictes, en els que es delega en un tercer la presa de decisions, apareix la mediació com una eina nova que aposta per la cultura de la comunicació. La mediació pretén facilitar que les persones trobin per elles mateixes les solucions més adients als seus problemes, la seva finalitat no es només arribar a un acord, sinó restablir la comunicació entre elles.

És un procés de resolució de conflictes en el que un tercer, neutral i imparcial, el mediador, ajuda a les persones implicades a què puguin resoldre de forma constructiva, satisfactòria i pacífica els seus conflictes.

En una medició les parts conserven la responsabilitat i el control del conflicte i no transfereixen el poder de presa de decisions al mediador. Aquest facilita la comunicació entre les parts i ajuda a cada una d¿elles...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR