DECRET 112/2008, de 27 de maig, de concessió de la Medalla i de la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

DECRET

112/2008, de 27 de maig, de concessió de la Medalla i de la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari.

La Medalla i la Placa Josep Trueta van ser creades pel Decret 310/1997, de 9 de desembre (DOGC núm. 2578, de 13.2.1998), amb la finalitat d'honorar les persones i les entitats que s'hagin destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat.

A proposta de la consellera de Salut i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Atorgar la Medalla Josep Trueta a les persones següents:

Dr. Jesús Araque Cundin

. Llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Valladolid l'any 1978. Especialista en medicina familiar i comunitària. Diplomat en sanitat. Col·legiat al Col·legi Oficial de Metges de Tarragona amb el núm. 2656. Ha exercit de metge al Solsonès, concretament als municipis de Lladurs, Olius, Pinell de Solsonès i Castellar de la Ribera fins al 1987. Des del novembre de 1987 exerceix com a metge titular de Tivissa, adscrit a l'Àrea Bàsica de Salut de Móra d'Ebre-Móra la Nova. El doctor Araque destaca per la seva gran dedicació. Professionalment és molt curiós i evidencia una gran capacitat resolutiva en el municipi, per la qual cosa les derivacions a especialistes i hospitals se situen per sota de la mitjana.

Sra. Rosa Domingo Vidal

(Reus, 1926). Llicenciada en farmàcia per la Universitat de Barcelona l'any 1949, el mateix any que va aconseguir el títol d'examen de llicenciatura en farmàcia. Va estar col·legiada al Col·legi Oficial de Farmacèutics de la Província de Tarragona de 1951 a 1958, i va exercir com a regent de la Farmacia Huérfanas Magriñá del Vendrell durant aquests mateixos anys. L'any 1959 es va col·legiar al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida, i va ser copropietària de l'oficina de farmàcia d'Esterri d'Àneu juntament amb el seu sogre, Mariano Escobar Maestro, fins a l'any 1964, en què aquest va morir. En va ser propietària única des d'aleshores fins a l'any 1992, en què va constituir copropietat amb la seva filla Amàlia Mercè Escobar Domingo fins a aquest moment. Va ser farmacèutica per oposició del cos de farmacèutics titulars des de 1959 fins a 1991, primer com a interina i des de 1965 com a propietària. Rosa Domingo Vidal ha dedicat tota la vida al servei de la farmàcia en particular i de la sanitat en general, dins de l'àmbit rural, amb dedicació plena, encara actualment, exercint com a farmacèutica a l'oficina de farmàcia d'Esterri d'Àneu, dins de la Vall d'Àneu.

Sra. Maria Josep Guinovart Marqués

(Barcelona, 1953). Diplomada en infermeria. Va iniciar la seva trajectòria professional com a infermera a la ciutat de Barcelona. Ha desenvolupat l'activitat d'infermeria, sobretot a zones rurals. Ha treballat a les àrees bàsiques de salut de Montblanc, Alt Camp Est i Alt Camp Oest, on actualment desenvolupa la seva tasca des de fa sis anys. És un referent de la consulta per atendre les demandes de formalització del document de voluntats anticipades. A més de l'activitat pròpia d'infermeria, el seu perfil professional està molt marcat per la seva constant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR