DECRET 22/2003, de 21 de gener, de concessió de la Medalla i de la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

DECRET 22/2003, de 21 de gener, de concessió de la Medalla i de la Placa Josep Trueta al mèrit sanitari.

La Medalla i la Placa Josep Trueta van ser creades pel Decret 310/1997, de 9 de desembre (DOGC núm. 2578, de 13.2.1998), amb la finalitat d'honorar les persones i les entitats que s'hagin destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat.

A proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Atorgar la Medalla Josep Trueta a les persones següents:

Dr. Gerard Vergès i Princep

. Farmacèutic. Empresari. Dedicat al món de les anàlisis clíniques i fundador de Química Clínica Aplicada (QCA). Ha publicat diversos assaigs d'investigació. Ha estat membre de la Junta de Govern del Col-legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona. Creu de Sant Jordi l'any 1997. Ha compaginat la seva trajectòria professional amb la docència i amb la literatura que inclou la poesia, l'assaig i la biografia. Ha estat guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, amb el Premi Carles Riba, el Premi Josep Pla i el Premi Josep Vallverdú. Membre de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

Dr. Isidre Claret i Corominas

(Barcelona, 1926). Cirurgià pediàtric. Cap del Servei de cirurgia infantil a l'Hospital Clínic, a l'Hospital Sant Joan de Déu i al Centre de Nadons de la Diputació Provincial de Barcelona. President de la Societat Catalana de Pediatria. Premi Virgili de la Societat Catalana de Pediatria i membre de mèrit de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Va exercir la seva professió en un hospital de Serra Lleona. Membre del consell assessor de la Fundació Ajudantajudar que té l'objectiu de promoure la solidaritat mitjançant l'aplicació de les noves tecnologies respectant les identitats culturals.

Dr. Francesc Vilardell i Viñas

(Barcelona, 1926). Digestòleg. Doctor en Gastroenterologia per la Universitat de Pennsilvània. President de la Societat Catalana de Digestologia (1967-1969). Va ser cap del Servei de Digestologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Soci de mèrit de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Ha sigut president de l'Organització Mundial de Gastroenterologia i és membre honorari de societats gastroenterològiques d'Espanya, França, Regne Unit, Japó i de molts altres països. Ha estat autor i coautor de gran quantitat de treballs científics i llibres. Ha estat guardonat amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR