DECRET 88/1980, de 23 de juny, pel qual s'estableix el marc d'actuació de la Generalitat en relació amb el programa d'informació, orientació i formació de l'activitat professional del comerciant.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

L'article setè del Reial Decret 1386/1978, de 23 de juny, traspassà a la Generalitat de Catalunya les competències atribuïdes a l'Administració de l'Estat pel Decret 3067/1973 de 7 de desembre, en matèria de reforma de les estructures comercials.

L'article vuitè del mateix Reial Decret atorga competències a la Generalitat en relació amb el perfeccionament de l'activitat professional dels comerciants.

El coneixement i domini dels conceptes i tècniques necessaris per al correcte desenvolupament de la professió comercial exigeix el tractament adequat per part de l'Administració, en exercici de les seves competències, per tal de fomentar la més gran capacitació tècnica, perfeccionament i actualització de l'element humà que presta els seus serveis en el camp de la distribució comercial, així com la formació professional adient per a a aquells que s'han d'incorporar al sector, en qualsevol dels seus diferents nivells.

L'orientació i informació a l'empresa comercial sobre aquells aspectes de la seva empresa susceptibles de millora i d'increment en el seu rendiment i productivitat esdevé requisit imprescindible per a l'assentament de les bases d'una política comercial transparent, moderna i eficaç.

Per tant, atès el que disposa l'article tercer b) del Decret de 16 d'octubre de 1978, que assigna les funcions traspssades de l'Administració de l'Estat a la Generalitat en matèria de comerç;

Vistos els articles 13 c) i 23 a) del Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, de 18 de març de 1978 i l'article sisè g) del Decret sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments, a proposta del Conseller de Comerç i Turisme, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

  1. Finalitat dels ajuts econòmics i formes de realització del programa de formació professional del comerciant.

Article primer

- Per tal de donar compliment al que

disposen el Decret 3067/1973, de 7 de desembre, i el Reial Decret 1386/1978, de 23 de juny, en ordre al perfeccionament de l'activitat professional del comerciant, la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Comerç i Turisme, podrà ajudar econòmicament aquelles activitats d'informació, formació, capacitació i constant actualització encaminades al foment de la formació tècnica i professional de la població activa que presti o entri a prestar els seus serveis en el sector de la distribució comercial, així com aquelles altres que contribueixin a proporcionar l'assistència tècnica necessària als empresaris comercials en aquells aspectes de la seva empresa susceptibles de millora i increment en el seu rendiment i productivitat.

Article segon

- Les activitats esmentades podran

realitzar-se de les maneres següents: 1. Mitjançant contractació directa per la Generalitat de les que estimi oportunes. 2. Mitjançant la subscripció de Convenis de Col·laboració amb Associacions i Entitats, públiques o privades. 3. Mitjançant la subvenció a les Entitats públiques o privades que sol·licitin la seva realització.

  1. Activitats contemplades en aquest Decret.

Article tercer

- Les activitats susceptibles d'obtenir

ajut hauran d'inserir-se dins l'àmbit de competència de la Generalitat de Catalunya en matèria de Comerç, d'acord amb el Decret 3067/1973, de 7 de desembre, i el Reial Decret 1386/1978, de 23 de juny.

Article quart

- Activitats d'informació. Les activitats

d'informació tenen per objecte sensibilitzar l'opinió pública de la importància de l'activitat comercial i donar a conèixer al comerciant la necessitat d'evolució de les estructures distributives i, per tant, la problemàtica específica que li planteja l'adaptació al canvi, aportant alhora les possibles solucions a instrumentar, tant en benefici del mateix comerç, com de la col·lectivitat. Les activitats que es contemplen són les següents: 1. Sensibilització del consumidor i de l'opinió pública, en general, sobre la importància de l'activitat distributiva i de la seva evolució, amb l'objectiu de col·laborar a la millora de la imatge del comerç dins la societat. 2. Informació i orientació a l'empresa comercial per tal de fer conèixer al comerciant la seva problemàtica i les possibles solucions més adients per a cad tipus d'empresa i de sector, tenint en compte els aspectes legals que emmarquen l'activitat comercial. 3. Promoció de les marques de qualitat i de l'etiquetatge informatiu, per tal de posar a l'abast del consumidor els instruments que li permetin un millor coneixement de la qualitat dels productes oferts pels sectors econòmics.

Article cinquè

- Activitats docents. Les activitats

docents són les següents: 1. Formació professional comercial reglamentada. 1.1. Cursos de capacitació tècnica i formació professional de caràcter bàsic aplicat, els quals hauran d'ajustar llurs qüestionaris, programes i normes pedagògiques als del Pla de formació professional de primer i segon grau, pel que fa referència a la branca administrativa comercial. 1.2. Cursos de formació tècnico-comercial de nivell mitjà, d'acord amb l'article 48 de la Llei General d'Educació. 2. Activitats docents homologades. 2.1. Nivell operacional. Cursos de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR