DECRET 195/2013, de 16 de juliol, de modificació parcial del Decret 49/2008, d'11 de març, del Decret 50/2008, d'11 de març, del Decret 51/2008, d'11 de març, i del Decret 179/2008, de 9 de setembre, de creació de les delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya a França, al Regne Unit, a Alemanya i als Estats Units d'Amèrica, respectivament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L’article 150 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria d’estructura, regulació, funcionament i articulació territorial dels seus òrgans. Així mateix, l’article 194 de l’Estatut determina que la Generalitat de Catalunya pot establir oficines a l’exterior per a la promoció dels interessos de Catalunya.

En virtut d’aquests articles estatutaris, mitjançant el Decret 49/2008, d’11 de març, el Decret 50/2008, d’11 de març, el Decret 51/2008, d’11 de març, i el Decret 179/2008, de 9 de setembre, es van crear les delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya a França, al Regne Unit, a Alemanya i als Estats Units d’Amèrica, respectivament.

A l’article 2 de cada un d’aquests decrets s’hi estableixen les funcions de cada una de les delegacions, a la vegada que s’hi determina l’àmbit geogràfic d’actuació de cada delegació en concret.

Ara es considera adient modificar aquests àmbits geogràfics d’actuació per atendre millor les necessitats de presència exterior de la Generalitat de Catalunya i atribuir amb més concreció l’àmbit geogràfic on cada delegació ha d’exercici les seves competències.

En concret, la delegació a França estén les seves funcions a Suïssa, la delegació al Regne Unit ho fa a Irlanda, la delegació a Alemany amplia la seva actuació a Àustria i la delegació als EUA ho fa a Mèxic. La justificació d’aquestes assignacions geogràfiques ve clarament determinada per raons de proximitat i lingüístiques.

En aquest sentit, vist que la modificació d’aquests 4 decrets és molt específica i idèntica en els seus objectius, s’ha optat per unificar-les en un únic decret que modifica l’article corresponent de cada un d’aquests decret i en determina el nou àmbit geogràfic competencial de cada delegació.

Atès que l’article 5.2 del Decret 42/2008, de 4 de març, pel qual es regula la coordinació executiva de l’acció exterior del Govern de la Generalitat estableix que les delegacions del Govern de la Generalitat a l’exterior es creen per decret del Govern;

De conformitat amb el que estableixen els articles 39 i següents de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, i els articles 59 i següents de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya;

Per tot això, a proposta del conseller...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR