Acord del Consell de Govern de 14 de març de 2014 pel qual s’autoritza la desadscripció del Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez de la Universitat de les Illes Balears

SecciónIII. Altres disposicions i actes administratius
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyAcord

La Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, en l’article 36.4 estableix que, en matèria d’ensenyament universitari, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sens perjudici de l’autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i ajudes.

L’article 5.4 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril, estableix que els centres universitaris privats han d’estar integrats en una universitat privada com a centres propis o adscrits a una universitat pública o privada.

Així mateix, segons l’article 11.2 de la mateixa Llei els centres adscrits han d’estar establerts dins l’àmbit territorial de la comunitat autònoma en la qual es trobi la universitat a la qual s’adscriuen, o comptar, així mateix, amb l’aprovació de la comunitat autònoma en la qual estiguin ubicats.

El 15 de desembre de 1978 la congregació titular del Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez (CESAG) va signar un conveni d’adscripció a la Universitat de les Illes Balears.

En virtut d’aquesta adscripció el CESAG imparteix la docència dels estudis següents:

Grau en Comunicació Audiovisual

Grau en Educació Infantil

Grau en Educació Primària

Grau en Periodisme

Grau en Publicitat i Relacions Públiques

Llicenciatura en Comunicació Audiovisual

Llicenciatura en Periodisme

El Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez ha denunciat el conveni d’adscripció a la Universitat de les Illes Balears i ha signat un conveni d’adscripció amb la Universitat Pontifícia Comillas, la qual ha iniciat els tràmits corresponents amb el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Així mateix, el Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez ha sol·licitat la desadscripció de la Universitat de les Illes Balears.

El Consell de Direcció de la Universitat de les Illes Balears, en la sessió de 5 de març de 2014, ha aprovat el text del conveni de desadscripció del Centre d’Ensenyament Superior Alberta Giménez de la Universitat de les Illes Balears.

La disposició addicional quarta de la Llei orgànica 6/2001 estableix que els centres universitaris de ciències no eclesiàstiques no integrats com a centres propis en una universitat de l’Església catòlica que aquesta estableixi a Espanya s’han de subjectar, per impartir ensenyaments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR