Decret 23/2014, de 23 de maig, pel qual es crea i es regula la Comissió Interdepartamental d’Ocupació de les Illes Balears

SecciónI. Disposicions generals
EmisorCONSELL DE GOVERN
Rango de LeyDecret

Arran de l’aprovació de la Resolució sobre Garantia Juvenil pel Ple del Parlament Europeu de 16 de gener de 2013, el Consell de la Unió Europea va aprovar la Recomanació sobre l’establiment de la Garantia Juvenil de 22 d’abril de 2013, en la qual es recomana que els estats membres vetllin perquè tots els joves menors de 25 anys rebin una bona oferta d’ocupació, educació contínua, formació d’aprenent o període de pràctiques en el termini de quatre mesos des del moment en què es troben en situació de desocupació o en què acaben l’educació formal.

En data 19 de novembre de 2013, el Parlament Europeu va aprovar el marc financer pluriennal per al període 2014-2020, en el qual es preveuen prioritats de despesa orientades cap al creixement sostenible, l’ocupació i la competitivitat en consonància amb l’estratègia de creixement de la Unió Europea “Europa 2020”, entre les quals s’inclouen les adreçades al finançament de la nova Iniciativa sobre l’Ocupació Juvenil lligada al Fons Social Europeu, que donarà suport a l’aplicació de la Garantia Juvenil 2014-2015 per a la implementació de programes adreçats a la reducció de la desocupació juvenil en els països de la Unió que, com Espanya, presenten índexs més elevats de persones joves desocupades i que s’obre a totes les regions amb un nivell de desocupació juvenil superior al 25%, entre les quals es troba la nostra comunitat.

Amb l’aprovació de l’Estratègia Española d’Ocupació 2012-2014, configurada com un instrument de coordinació del Sistema Nacional d’Ocupació, com també dels successius plans anuals de polítiques d’ocupació i del Pla Nacional d’Implantació de la Garantia Juvenil a Espanya, les comunitats autònomes hauran de gestionar bona part de les iniciatives i els fons necessaris per executar els programes destinats a la reducció de les taxes de desocupació del nostre país.

Per mitjà del Pla d’Ocupació de les Illes Balears 2014-2017, el Govern de les Illes Balears durà a terme totes les iniciatives orientades a l’ocupació i adreçades especialment a cinc col·lectius prioritaris: joves, més grans de 45 anys, dones, persones amb discapacitat i persones amb risc d’exclusió social. Aquestes iniciatives s’emmarquen en les directrius europees i estatals d’ocupació, i requereixen la coordinació de totes les conselleries implicades en els plans i programes esmentats.

En conseqüència, resulta necessari crear la Comissió Interdepartamental d’Ocupació de les Illes Balears per planificar les accions que han de dur a terme els diversos òrgans de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears amb incidència en l’ocupació.

Per això, a proposta del conseller d’Economia i Competitivitat, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 23 de maig de 2014,

DECRET

Article 1

Creació, naturalesa i objecte

  1. Es crea la Comissió Interdepartamental d’Ocupació de les Illes Balears, com a òrgan col·legiat de l’Administració de la Comunitat Autònoma, adscrit a la Conselleria d’Economia i Competitivitat o, si s’escau, a la conselleria competent en matèria de treball, amb funcions de deliberació, de decisió, de proposta, d’emissió d’informes, i de seguiment i control de les actuacions de l’Administració autonòmica amb incidència en els plans d’ocupació.

  2. La Comissió Interdepartamental d’Ocupació de les Illes Balears té per objecte planificar les accions dels diversos òrgans de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i de les entitats instrumentals del sector públic vinculades a aquesta, amb incidència en els programes de creació i manteniment d’ocupació, com també totes les accions relacionades amb els plans autonòmics d’ocupació.

Article 2

Composició

  1. La Comissió Interdepartamental d’Ocupació de les Illes Balears està integrada pels membres següents:

    1. Presidència: el conseller d’Economia i Competitivitat o, si s’escau, el conseller competent en matèria de treball ha de presidir la Comissió.

    2. Vicepresidència: la consellera d’Educació, Cultura i Universitats o, si s’escau, el conseller competent en matèria de formació professional ha d’exercir la vicepresidència de la Comissió.

    3. Vocals:

      — El director general de Pressuposts i Finançament o, si s’escau, el director general competent en matèria de pressuposts.

      — La directora general de Coordinació del Govern o, si s’escau, el director general competent en matèria de coordinació interdepartamental entre els òrgans de les diverses conselleries.

      — El director general de Treball i Salut Laboral o, si s’escau, el director general competent en matèria de treball.

      — La directora general de Comerç i Empresa o, si s’escau, el director general competent en matèria de comerç.

      — El director general d’Indústria i Energia o, si s’escau, el director general competent en matèria d’indústria.

      — La directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional o, si s’escau, el director general competent en matèria de formació professional.

      — La directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears.

      — El director general de Serveis Socials.

      — La directora general de Turisme.

      — La directora general de Medi Natural, Educació Ambiental i Canvi Climàtic o, si s’escau, el director general competent en matèria de medi ambient.

      — La directora general de Medi Rural i Marí o, si s’escau, el director general competent en matèria d’agricultura i pesca.

      — La directora de l’Institut Balear de la Dona.

    4. Coordinació: la directora general d’Economia i Estadística o, si s’escau, el director general competent en matèria de gestió dels fons procedents de la Unió Europea ha d’exercir la coordinació de la Comissió amb veu i vot.

    5. Secretaria: la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR