ORDRE ARP/403/2005, de 10 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les llotges de contractació de productes agraris, i es convoquen els corresponents a l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/403/2005, de 10 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a les llotges de contractació de productes agraris, i es convoquen els corresponents a l'any 2005.

El Decret 259/1998, de 22 de setembre, sobre regulació de les llotges i dels mercats en origen de productes agraris, defineix les llotges i els mercats de productes agraris i en regula el reconeixement. L'article 3.8 disposa que, per a l'obtenció de qualsevol ajut del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, serà requisit indispensable el reconeixement d'aquest Departament d'acord amb el que estableix l'article 2 de l'esmentat Decret.

Els mercats electrònics són cada vegada més importants com a suport de les diverses etapes de la cadena de subministrament i d'informació en el sector agrari, principalment en el trajecte que el producte recorre des del camp fins a l'operador o majorista que adquireix el producte, i recolza la tasca dels productors, transportistes, transformadors, majoristes, etc. La mateixa naturalesa del sector agrari, sovint amb productes peribles, fa que les llotges necessitin disposar de serveis logístics integrals, que en general consisteixen en serveis de reserva, seguiment i conciliació de comandes; a més cal millorar els sistemes de compravenda tipus tauler d'anuncis i tauler de preus, i disposar de pàgines web, per tal que les llotges intervinguin oferint serveis financers, logístics i de consultoria. És per això que els tradicionals mercats en origen on es feien les transaccions, han hagut de transformar la seva estructura de funcionament i els seus mitjans operatius per adequar-se a les noves necessitats.

El gran percentatge de moviment que representen les llotges establertes a Catalunya envers les operacions de productes agraris, moviment que està progressant de manera continua, motiven el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca perquè destini fons propis a la creació d'una línia de subvenció que ajudi les llotges a millorar la seva logística d'informació a les parts contractants, i al sector en general, així com a millorar el seguiment informàtic de les operacions efectuades.

En conseqüència, en ús de les competències que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a l'actualització i modernització de la logística d'informació de les llotges de contractació de productes agraris a Catalunya, que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a l'actualització i modernització de la logística d'informació de les llotges de contractació de productes agraris per a l'any 2005, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes comptat a partir de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts que estableix aquesta Ordre són a càrrec de la partida pressupostària AG03 D772170500/7143 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, dotada amb un import màxim de 30.000 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 10 d'octubre de 2005

Antoni Siurana i Zaragoza

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l'integren la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003); el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR