Llei 2/2008, de 26 de març de crèdit estraordinari per a subvencions electorals.

Sección1.- Disposicions generals
EmisorPresidENcia de les Illes Balears
Rango de LeyLlei

Llei 2/2008, de 26 de març de crèdit estraordinari per a subvencions electorals.

EL PRESIDENT DE LES ILLES BALEARS Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de les Illes Balears ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que s'estableix a l'article 48.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulg la següent.

LLEI EXPOSICIÓ DE MOTIUS La Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la comunitat autònoma de les Illes Balears, estableix que la comunitat autònoma de les Illes Balears ha de subvencionar les despeses electorals d'acord amb el procediment previst i que, durant el mes següent a la tramesa de l'informe de la Sindicatura de Comptes, el Consell de Govern ha de presentar al Parlament de les Illes Balears un projecte de llei de crèdit extraordinari per l'import de les subvencions que s'hagin d'adjudicar, subvencions que s'han de fer efectives durant els cent dies posteriors a l'aprovació de la llei pel Parlament.

Atès que la Sindicatura de Comptes ha presentat l'informe de fiscalització de la comptabilitat electoral corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa, que varen tenir lloc el 27 de maig del 2007, informe que el Consell de la Sindicatura va aprovar el 29 de novembre del 2007, en relació amb els ingressos i les despeses electorals de partits, federacions, coalicions o agrupacions que participaven en les eleccions esmentades, se sotmet a l'aprovació del Parlament aquesta llei de crèdit extraordinari per atendre les subvencions que s'han d'abonar a les formacions polítiques al·ludides.

Article 1

Import de les subvencions Per atendre l'import de les subvencions que s'han d'adjudicar a partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors que concorregueren a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca,

Menorca i Eivissa del 27 de maig del 2007, amb dret a subvenció electoral, segons el que disposa l'article 29 de la Llei 8/1986, de 26 de novembre, electoral de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i tenint en compte les bestretes ja atorgades, es concedeix un crèdit extraordinari en l'estat de despeses dels vigents pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears per un import de 2.154.717,53 euros, amb càrrec a la partida pressupostària 11201

G/463D01/ 48001.00.

Article 2

Finançament El finançament d'aquest crèdit extraordinari es farà mitjançant la diferència entre el romanent líquid de tresoreria de l'exercici del 2007 i les incorporacions de crèdit realitzades en l'exercici del 2008. En el cas que aquesta diferència no fos suficient, serien minorats els crèdits del pressupost de despeses que menys perjudici causin al servei públic, fins a la quantia necessària.

Article 3

Concessió i reintegrament El Consell de Govern de les Illes Balears ha d'adoptar els acords necessaris per concedir les subvencions electorals que pertoquin a cada partit, federació, coalició o agrupació d'electors, i ha d'exigir el reintegrament a la Hisenda pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears en els casos que pertoquin, d'acord amb l'informe de la Sindicatura de Comptes de fiscalització de la comptabilitat electoral de les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa del 27 de maig del 2007.

Disposició final única Aquesta llei entra en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tant, ordén que tots els ciutadans guardin aquesta llei i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin guardar.

Palma, vint-i-sis de març de dos mil vuit EL PRESIDENT,

Francesc Antich i Oliver El conseller d'Economia,

Hisenda i Innovació Carles Manera Erbina

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR