LLEI 17/2008, del 23 de desembre, de modificació de la Llei 6/2008, del 13 de maig, del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

Fecha de Entrada en Vigor19 de Enero de 2009
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

LLEI

17/2008, del 23 de desembre, de modificació de la Llei 6/2008, del 13 de maig, del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

El President

de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 65 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

Preàmbul

La Llei 6/2008, del 13 de maig, va crear el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, entitat de dret públic que té com a finalitats assessorar el Govern amb relació a la política cultural i organitzar la política de suport i de promoció de la creació artística.

L'òrgan superior de govern del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts és el Plenari, al qual corresponen les màximes facultats de direcció de les activitats del Consell. L'article 9 regula l'estatut personal dels membres d'aquest òrgan. La redacció del precepte, però, pot portar a confusió sobre els òrgans del Consell als quals és aplicable, ja que fa una referència genèrica als membres del Consell, quan en realitat s'està referint únicament als membres del Plenari.

Així mateix, es considera necessari modificar el règim d'incompatibilitats previst per als membres del Plenari. D'una banda, cal aclarir quin és el règim d'incompatibilitats aplicable als membres en funció que la dedicació sigui exclusiva o a temps parcial. D'altra banda, atès que les funcions que corresponen als membres del Plenari amb dedicació a temps parcial es van modificar al llarg de la tramitació parlamentària de la Llei 6/2008, cal adequar el règim d'incompatibilitats que els és aplicable.

Per aquest motiu, és necessari aprovar una llei de modificació de l'article 9 de la Llei 6/2008, i també de l'article 12.2, relacionat amb l'anterior.

Article 1

Modificació de l'article 9 de la Llei 6/2008

Es modifica l'article 9 de la Llei 6/2008, del 13 de maig, del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, que resta redactat de la manera següent:

.Article 9

.Estatut personal dels membres del Plenari

.1. Els membres del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts que tenen dedicació exclusiva són els que exerceixen la presidència i les dues vicepresidències. La resta de membres tenen dedicació a temps parcial.

.2. Els membres del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts actuen amb plena independència i neutralitat i no estan sotmesos a cap instrucció o indicació en l'exercici de llurs funcions.

.3. La condició de membre del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts és incompatible amb:

.a) La condició de membre del Parlament o del Govern.

.b) L'exercici de qualsevol càrrec d'elecció o designació polítiques.

.c) L'exercici de funcions de direcció o executives en partits polítics o en organitzacions sindicals o empresarials.

.4. Els membres del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts que tenen dedicació exclusiva estan subjectes al règim d'incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat en tot allò que no s'oposi al que estableix l'apartat 3..

Article 2

Modificació de l'article 12.2 de la Llei 6/2008

Es modifica l'article 12.2 de la Llei 6/2008, que resta redactat de la manera següent:

.2. La direcció del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts té les mateixes incompatibilitats que els membres del Plenari amb dedicació exclusiva..

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 23 de desembre de 2008

José Montilla i Aguilera

President de la Generalitat de Catalunya

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR