DECRET 378/1981, de 8 d'octubre, pel qual es regula el procediment de constitució dels òrgans col·legiats de govern dels Centres públics Pre-escolars, Col·legis, Instituts de Batxillerat i Instituts de Formació Professional.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

L'Estatut d'Autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei Orgànica 4/1979, de 18 de desembre, estableix en el seu article 15 la competència plena de la Generalitat respecte a la regulació i administració de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats, en l'àmbit de les seves competències, sens perjudici d'allò que disposen l'article 27 de la Constitució i Lleis Orgàniques que, conforme a l'apartat primer de l'article 81 d'aquella, el desenvolupin, de les facultats que atribueix a l'estat el número 30 de l'apartat 1 de l'article 149 de la Constitució, i de l'alta inspecció necessària per al seu compliment i garantia.

Per altra part, la Llei Orgànica 5/1980, de 19 de juny, per la qual es regula l'Estatut de Centres Escolars, assenyala en el primer paràgraf de la seva disposició addicional que la seva pròpia normativa s'ha d'entendre sens perjudici de les competències reconegudes a les Comunitats Autònomes pels seus Estatuts d'Autonomia.

En execució del que preveu l'esmentada Llei Orgànica, es dictà el Reial Decret 2762/1980, de 4 de desembre, pel qual es regula el procediment de constitució dels òrgans col·legiats dels centres docents públics als quals fa referència el títol II de la mencionada Llei.

De conformitat amb les competències reconegudes a la Generalitat en les Lleis Orgàniques abans esmentades, escau ara de reglamentar, en l'àmbit territorial de Catalunya, el procediment de constitució dels òrgans col·legiats abans referits.

En virtut d'això, amb l'informe favorable del Consell d'Ensenyament, d'acord amb el Consell d'Estat, a proposta del Departament d'Ensenyament i de conformitat amb el Consell Executiu,

Decreto:

Capítol primer Disposicions generals

Article primer

- U. En els Centres Públics Pre-escolars,

Col·legis, Instituts de Batxillerat i Instituts de Formació Professional, són òrgans col·legiats de govern el Consell de Direcció, el Claustre de Professors i la Junta Econòmica. Dos. El Consell de Direcció és compost pels següents membres:

  1. En els Centres d'Educació Pre-escolar i d'Educació General Bàsica:

  1. El Director del Centre, que n'és el President.

  2. El Cap d'Estudis.

  3. Quatre professors elegits pel Claustre.

  4. Quatre representants elegits pels pares dels alumnes.

  5. Dos alumnes de la segona etapa d'Educació General Bàsica elegits pels delegats de curs.

  6. Un representant elegit pel personal no docent.

  7. Un membre de la Corporació Municipal en el territori de la qual estigui emplaçat el Centre.

  8. El Secretari del Centre, amb veu i sense vot.

  9. En els Centres de Batxillerat i de Formació Professional:

  10. El Director del Centre, que n'és el President.

  11. El Cap d'Estudis.

  12. Quatre professors elegits pel Claustre.

  13. Quatre representants elegits pels pares dels alumnes.

  14. Dos alumnes elegits pels delegats de curs.

  15. Un representant elegit pel personal no docent.

  16. El Secretari del Centre, amb veu i sense vot. Tres. El Claustre de professors és format per la totalitat dels professors que presten serveis en el Centre. El seu president és el Director. Quatre.

- La Junta Econòmica és formada per: -El Director, que n'és el President. -El Secretari. -Dos professors elegits pel Claustre. -Tres representants elegits pels pares dels alumnes del Centre. En els Centres de patrimoni municipal o que rebin aportació econòmica del Municipi, formarà part de la Junta Econòmica un representant de l'Ajuntament. Cinc. En funció de les característiques, nivells i capacitat dels Centres, podran ésser establerts altres òrgans col·legiats de govern, d'acord amb les normes reglamentàries que es determinin al seu moment.

Article segon

- Les funcions que corresponen a cada un

d'aquests òrgans col·legiats són les que els confereix l'Estatut de Centres Escolars i les que, d'acord amb aquest, els poden ésser encomanades reglamentàriament.

Article tercer

- El procediment per a la constitució dels

esmentats òrgans dels Centres Públics és el que regula el present Decret.

Article quart

- U. Són membres nats dels òrgans

col·legiats, en raó del càrrec que exerceixen, els següents:

  1. Del Consell de Direcció: El Director del Centre, el Cap d'Estudis, el Cap d'Estudis nocturns, si s'escau, i el Secretari del Centre. Actuarà com a Secretari del Consell, amb veu i sense vot, el del Centre i, en defecte seu, si es trobés vacant el càrrec, també amb veu i sense vot, el professor numerari més modern, d'acord amb el criteri que s'estableix en l'article novè, u, d'aquesta normativa.

  2. Del claustre de professors: El Director del Centre i la totalitat dels professors que hi presenten serveis.

  3. De la Junta Econòmica: El Director del Centre i el Secretari, que actuarà com a tal. Dos. En els Centres Pre-escolars i Col·legis, el Director del Centre sol·licitarà de la Corporació municipal en el territori de la qual estigui emplaçat el Centre la designació d'aquell dels seus membres que hagi de formar part del Consell de Direcció. Els Directors de qualsevol tipus de Centres de patrimoni municipal o que rebin aportació econòmica del Municipi procediran de la mateixa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR