DECRET 159/1999, de 15 de juny, de regulació del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

159/1999, de 15 de juny, de regulació del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

La Llei 5/1994, de 4 de maig, de regulació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments de Catalunya, dedica el títol quart als bombers voluntaris de la Generalitat que estan sota l’organització i la supervisió del Departament de Governació, i deixa la regulació del seu règim a la via reglamentària.

L’actual marc normatiu dels bombers voluntaris de la Generalitat està determinat pel Decret 246/1996, de 5 de juliol, que aprova el Reglament del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya, i pel Decret 285/1995, de 25 d’octubre, de creació del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya, el qual va crear aquest òrgan com a canalitzador de les propostes dels bombers voluntaris i al mateix temps per tal de servir per proposar mesures que millorin la prestació dels serveis d’aquest col·lectiu.

L’experiència en l’aplicació de l’esmentada normativa i la reflexió sobre el disseny actual del cos de bombers voluntaris determinen la conveniència de regular, a més de les funcions i el funcionament del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya, la composició i el sistema d’elecció dels seus membres.

Aquest Decret, amb la nova regulació del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya que estableix, deroga el Decret 285/1995, de 25 d’octubre, i configura aquest Consell com a l’òrgan col·legiat en el qual els representants dels bombers voluntaris i de l’Administració harmonitzen els interessos respectius.

D’acord amb el que s’ha exposat, vist l’informe del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya, i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Governació i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Definició

El Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya és l’òrgan col·legiat en el qual els representants dels bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya i de l’Administració harmonitzen els interessos respectius. Aquest òrgan resta adscrit a la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil on té la seva seu.

Article 2

Funcions

Corresponen al Consell de Bombers Voluntaris les funcions següents:

a) Emetre informe sobre les disposicions de caràcter general que afectin els bombers voluntaris.

b) Proposar els criteris d’interpretació i de desplegament del Reglament de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya i altres normes que els siguin d’aplicació.

c) Elaborar estudis i propostes que afectin les funcions de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments exercides pels bombers voluntaris.

d) Estudiar i proposar l’adopció de mesures preventives encaminades a la prevenció i l’extinció d’incendis i de salvaments, especialment pel que fa a l’equipament i a la dotació dels parcs.

e) Realitzar estudis en relació amb els riscos d’incendis potencials i dels bombers voluntaris mobilitzables en el territori de Catalunya.

f) Informar de totes les qüestions relatives als bombers voluntaris, a petició de les associacions legalment constituïdes de bombers voluntaris.

g) Proposar criteris de coordinació, cooperació i assistència entre els bombers voluntaris.

h) Proposar mesures a l’Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya per millorar la formació, el perfeccionament i la capacitació dels bombers voluntaris.

i) Aprovar la proposta de planificació de les activitats formatives anuals adreçades als bombers voluntaris.

j) Totes aquelles altres que legalment o reglamentàriament li siguin atribuïdes.

Article 3

Composició

3.1 El Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya està integrat per setze membres, amb la composició següent:

El director general d’Emergències i Seguretat Civil, el qual presideix el Consell.

Set representants del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR