ORDRE TES/184/2014, de 6 de juny, per la qual es regula el Premi Catalunya d'Ecodisseny.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

En els darrers anys, la Generalitat de Catalunya ha convocat set edicions del Premi Disseny per al Reciclatge, com a estratègia d’ecodisseny per millorar el comportament ambiental dels productes al llarg del seu cicle de vida. Un cop analitzats els resultats de les successives convocatòries del Premi Disseny per al Reciclatge i el seu impacte en la millora del comportament dels productes al llarg del seu cicle de vida, es considera convenient ampliar els supòsits del seu atorgament i convertir-lo en el Premi Catalunya d’Ecodisseny, per tal de que englobi tots els aspectes relacionats amb l’ecodisseny.

El Premi Catalunya d’Ecodisseny és una actuació de l’Estratègia Catalana d’Ecodisseny-Ecodiscat 2012-2015, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i coordinada per la Direcció General de Qualitat Ambiental, per incentivar la incorporació de l’ecodisseny en el procés productiu, impulsar la transversalitat i la transferència de coneixement, i incentivar el consum de productes i serveis sostenibles a Catalunya. L’Agència de Residus de Catalunya fomenta l’ecodisseny com a instrument per prevenir la generació de residus i incrementar l’eficiència en l’ús de recursos. L’ecodisseny té un pes important en el nou Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20) que està actualment en fase d’elaboració.

Així mateix, l’Estratègia catalana d’ecodisseny s’emmarca en l’Estratègia Catalunya 2020 (ECAT 2020) i l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT). Aquestes estratègies promouen la transformació econòmica del teixit productiu cap a un model competitiu i sostenible i identifiquen la recerca i la innovació com el motor per a aquesta transformació, i l’economia verda com un àmbit d’actuació prioritari. L’ecodisseny és una eina necessària per assolir els objectius d’aquestes estratègies, atès que, a més de comportar beneficis ambientals (ecoeficiència), és un factor de diferenciació i de competitivitat per a les empreses i una oportunitat per millorar el seu posicionament en el mercat global.

El Premi Catalunya d’Ecodisseny s’alinea també amb els objectius d’internacionalització del Pla de Govern 2013-2016 de la Generalitat de Catalunya, el qual vol potenciar la projecció exterior de Catalunya, la internacionalització de l’economia catalana, i la posició de Barcelona i Catalunya com a territoris atractius per a la inversió estrangera. Tenint en compte aquests objectius, es considera adient que el Premi Catalunya d’Ecodisseny tingui un caràcter internacional, de forma que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR