DECRET 175/1996, de 4 de juny, pel qual es regula el desarrelament d'arbres i d'arbustos.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

La gestió racional dels boscos és compatible amb l'aprofitament dels seus productes, sempre que es faci d'acord amb els principis de persistència, conservació i millora de les masses forestals.

És per això que l'Administració ha d'introduir en les pràctiques forestals les normes necessàries per tal de compatibilitzar el compliment dels esmentats principis amb l'exercici dels drets dels titulars a obtenir uns beneficis econòmics de la seva propietat.

En aquest sentit, mitjançant aquest Decret s'estableix la regulació dels aprofitaments forestals consistents en l'extracció d'exemplars d'arbres i d'arbustos del bosc amb destinació a la jardineria.

Vista la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El desarrelament d'arbres i d'arbustos en terrenys forestals s'haurà de fer d'acord amb el que preveu aquest Decret.

Article 2

2.1 El titular d'un pla tècnic de gestió i millora forestal comunicarà per escrit l'aprofitament a l'Oficina Comarcal del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca o al Centre de la Propietat Forestal, segons correspongui. En ambdós casos l'Administració disposarà l'assenyalament in situ dels exemplars objecte d'extracció, d'acord amb la possibilitat tècnica de la massa forestal. 2.2 Quan es tracti d'aprofitaments de rodals de masses arbustives, caldrà especificar en el pla tècnic de gestió i millora forestal la superfície afectada.

Article 3

Els titulars de finques forestals que no disposin d'un pla tècnic de gestió i millora forestal sol·licitaran l'aprofitament a les oficines comarcals, i la tramitació es regirà per l'establert per als aprofitaments de fusta d'espècies de creixement lent. En la llicència s'especificaran les condicions tècniques que han de regir els aprofitaments, que, com a mínim, hauran de ser les de l'article 4 d'aquest Decret.

Article 4

Els aprofitaments hauran de complir, com a mínim, les condicions següents: 4.1 Els clots produïts pel desarrelament dels arbres o dels arbustos s'hauran de reomplir amb material adient que faciliti la regeneració de les masses forestals existents. 4.2 La utilització de maquinària pesant per a les operacions d'extracció s'haurà de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR