DECRET 213/1991, d'1 d'octubre, pel qual es modifica el Decret 144/1990, de 28 de maig, regulador del Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Ha transcorregut més d'un any des de l'entrada en funcionament del Programa Interdepartamental de Renda Mínima d'Inserció (PIRMI). L'article 1.3 del Decret 144/1990 estableix que, durant els dos primers exercicis econòmics d'aplicació, la implantació del Programa tindrà caràcter experimental i gradual.

Si bé encara no s'han complert els dos primers exercicis d'aplicació, l'esmentat període de més d'un any, ha permès acumular i valorar experiències de gestió i recollir propostes i suggeriments formulats pel Comitè de seguiment i pels professionals de l'atenció social primària.

Aquest conjunt d'experiències, informacions i suggeriments aconsella introduir diverses modificacions en la normativa, algunes de caràcter tècnic o de precisió jurídica, i d'altres, la majoria, encaminades a flexibilitzar els requisits d'accés al Programa, a millorar-ne les prestacions i també a ampliar el ventall d'opinions que es recullen en el Comitè de seguiment.

En virtut del que s'ha exposat, a proposta dels consellers de Treball i de Benestar Social, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els articles 2, 3, 5.4, 9.2, 13 i 16 del Decret 144/1990, de 28 de maig, regulador del Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció (PIRMI), que passen a tenir la redacció següent: "Article 2. Contingut del Programa. El PIRMI comprèn els mecanismes administratius, econòmics i operatius per a l'assoliment dels seus objectius mitjançant l'elaboració d'un Pla Individual de Reinserció o Inserció (PIR) que podrà comprendre les actuacions següents:

  1. Prestacions d'urgència per a la neutralització de mancances materials concretes, ja siguin preexistents, ja apareguin durant la realització del Pla.

  2. Accions de suport personal per a la integració de caràcter psicològic, social i educatiu, a fi de superar desestabilitzacions personals i familiars.

  3. Accions de formació d'adults consistents en formació instrumental i bàsica encaminada a la inserció o reinserció social i a la realització personal.

  4. Accions de motivació, orientació laboral i formació ocupacional en programes normals o especials, i actuacions de suport en l'obtenció d'un treball, en col·laboració, si és possible, amb empreses i organitzacions empresarials.

  5. Proveïment d'una prestació econòmica (renda mínima d'inserció) durant l'aplicació del Pla Individual de Reinserció.

  6. Accions d'informació i orientació per tal que les persones afectades sàpiguen fer ús dels serveis que normalment es poden obtenir dels departaments de la Generalitat, i d'altres organismes que siguin adequats, segons els casos. Article 3. Destinataris.

    Podran ser...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR