DECRET 244/1993, de 14 de setembre, d'integració de la Generalitat de Catalunya en el Consorci Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El desenvolupament experimentat per la societat en els darrers anys ha posat de manifest la importància creixent que té per a la humanitat l'espai físic costaner, àmbit on actualment viuen i treballen les dues terceres parts de la població mundial. Això comporta una pressió constant sobre els recursos de les zones costaneres i que la gestió d'aquestes sigui d'una complexitat extrema, atès que hi conflueixen problemàtiques diverses com la contaminació marina i costanera, la gestió econòmica del litoral, l'increment del nivell mitjà del mar i les instal·lacions portuàries, entre moltes altres.

D'altra banda, resulta evident que la gestió d'aquests recursos ha de fer-se des d'una visió multidisciplinar i en un context, si és possible, cada cop més internacional.

Des d'aquesta perspectiva, ara es pretén promoure la creació d'una entitat que es constitueixi com un centre obert de recerca i difusió de tecnologia per a científics i experts de tot el món, de caràcter pluridisciplinar, refermada per la participació en el centre de la International Federation of Institutes for Advanced Studies (IFIAS).

En conseqüència, a proposta dels titulars dels departaments de la Presidència i de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 S'acorda la integració de la Generalitat de Catalunya en el Consorci Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners, constituït per la Generalitat de Catalunya, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la International Federation of Institutes for Advanced Studies (IFIAS). 1.2 La participació de la Generalitat de Catalunya en el Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners s'instrumenta mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Comissionat per a Universitats i Recerca.

Article 2

El Consorci Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners té personalitat jurídica pròpia per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

Es ratifiquen els Estatuts que han de regir el Consorci esmentat, els quals es publiquen annexos a aquest Decret.

Disposició final Aquest Decret estrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 14 de setembre de 1993

Jordi Pujol President de la Generalitat

Josep M. Cullell i Nadal Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

ESTATUTS del Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Comissionat per a Universitats i Recerca, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la International Federation of Institutes for Advanced Study (IFIAS), constitueixen un consorci amb el nom de Centre Internacional d'Investigació dels Recursos Costaners, amb les finalitats següents:

  1. Promoure la investigació i el desenvolupament en el camp de la gestió dels recursos costaners i d'altres temes marítims i impulsar la creació de grups de treball amb caràcter nacional i internacional.

  2. Actuar com a Centre Internacional coordinador del Programa de gestió de Recursos Costaners de l'organització IFIAS.

  3. Organitzar cursos de formació sobre aspectes bàsics, científics i tecnològics dels recursos costaners i d'altres temes marítims.

  4. Difondre informació científica i tècnica sobre els camps esmentats.

  5. Estimular la cooperació científica internacional i organitzar trobades científiques nacionals i internacionals en l'àmbit marítim.

  6. Donar suport al desenvolupament tecnològic en el camp marítim per mitjà de la recerca i la difusió del coneixement, i l'establiment de les col·laboracions que calgui amb altres organismes.

  7. Proporcionar serveis de consultoria i de suport tècnic en aquest camp a les institucions i empreses de diferents països, particularment de països en vies de desenvolupament, col·laborant, entre altres, amb els programes d'IFIAS.

Article 2

El Consorci té caràcter voluntari i indefinit i es regeix pels presents Estatuts. En tot el que aquests Estatuts no prevegin és d'aplicació l'ordenament jurídic públic corresponent al lloc on el Consorci té la seva seu.

Article 3

El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR