STSJ Cataluña 319/2008, 14 de Abril de 2008

PonenteJORDI MORATO-ARAGONES PAMIES
ECLIES:TSJCAT:2008:7366
Número de Recurso1728/2003
ProcedimientoCONTENCIOSO
Número de Resolución319/2008
Fecha de Resolución14 de Abril de 2008
EmisorSala de lo Contencioso

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA

SALA CONTENCIOSA ADMINISTRATIVA

SECCIÓ SEGONA

Recurs núm. 1.728/2003

Part recurrent: Jose Daniel i 30 més

Procurador: Francesc Ruíz Castel

Advocat: Albert Llop Martí

Part contra la qual es recorre: Ministerio de Medio Ambiente

Procurador: Advocat de l'Estat

Advocada: Advocat de l'Estat

Part contra la qual es recorre: Agència Catalana de l'Aigüa

Procurador: Lletrat de la Generalitat

Advocat: Lletrat de la Generalitat

SENTÈNCIA NÚM. 319

Magistrats:

Emilio Berlanga Ribelles

Núria Clèries Nerín

Maria Pilar Rovira del Canto

Maria Fernanda Navarro de Zuloaga

Javier Aguayo Mejía

Magistrat suplent i ponent:

Jordi Morató Aragonés i Pàmies

Barcelona, 14 d'abril de 2008

ANTECEDENTS DE FET

Primer

El procurador esmentat, en representació de la part actora, va interposar un recurs contenciós administratiu contra la desestimació per silenci dels recursos d'alçada presentants contra la desestimació per silenci de les reclamacions de pagament d'interessos de demora derivats de l'expropiació forçosa d'urgència "DBL 100. Endegament del riu Llobregat des del Pont de Mercabarna fins al mar amb mesures correctores d'impacte ambiental". Aquests fixen la quantia en 876.753,12 euros.

Segon

Rebudes les actuacions en aquesta Sala, se'ls va donar el curs processal previst a la Llei d'aquesta jurisdicció. Les parts van evacuar els tràmits conferits de demanda i contestació, en els quals, en virtut dels fets i fonaments de dret que hi consten, van sol·licitar, respectivament, que s'anul·lessin els actes objecte del recurs i que aquest fos desestimat en els termes que apareixen en els escrits esmentats.

Tercer

La interlocutòria d' 1 de setembre de 2005 va obrir el plet a prova i un cop realitzada d'acord amb el que consta a les actuacions, les parts van presentar els seus escrits de conclusions i, finalment, es va assenyalar dia i hora per a la votació i decisió, que va tenir lloc el dia 10 d'abril de 2008.

FONAMENTS DE DRET

Primer

La representació dels actors impugnen en aquest recurs contenciós administratiu contra la desestimació per silenci dels recursos d'alçada presentants contra les resolucions desestimatòries per silenci de les reclamacions de pagament d'interessos de demora en la determinació del preu just de les finques afectades per una expropiació d'urgència aprovada pel Consell de Ministres de 28 de maig de 1999. Assenyalen que van percebre les quantitats establertes en concepte de preu just fixat per conveni de mutu acord el 26 de febrer de 2002. Desprès, van presentar la reclamació dels interessos de demora generats per la mora en base als articles 52.8 i 56 LEF, que va ser desestimada i presentats els recursos d'alçada la qual desestimació per silenci recorren en aquest procediment. Demanen la quantia d'interessos que detallen per a cadascun dels propietaris i finques que relacionen.

L'Advocat de l'Estat al·lega en primer lloc la inadmissibilitat del recurs ja que concorre la causa establerta a l' article 69 c) LJCA i la manca de legitimació de l'Administració de l'Estat i, quant al fons, s'hi oposa perquè diu que només meriten els interessos de demora en la fixació del preu just en el supòsits de mutu acord, quan la part expropiada en fa expressa reserva i no ho va fer. Demana la desestimació del recurs.

El Lletrat de la Generalitat s'hi oposa tot al·legant que l'Administració expropiant és el Ministeri de Medi Ambient i que l'Agència Catalana de l'Aigüa és un òrgan merament gestor que actuà en virtut del conveni de comanda de gestió de 3 de març de 1999 i que no suposa cessió de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR