DECRET 207/1999, de 27 de juliol, sobre l'estructura i el funcionament del Consell Català d'Associacions.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

207/1999, de 27 de juliol, sobre l’estructura i el funcionament del Consell Català d’Associacions.

Aquest Decret dóna compliment i desplega, parcialment, la Llei 7/1997, de 18 de juny, d’associacions, que es va dictar en ús de la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya recollida a l’article 9.24 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya.

El manament per fer aquest desplegament es troba al capítol IX de la Llei 7/1997, de 18 de juny, d’associacions, que crea el Consell Català d’Associacions, i l’habilitació específica està en la disposició final tercera, la qual remet al desplegament reglamentari, especialment, pel que fa a la determinació de l’estructura i de la composició del Consell.

En compliment d’aquestes normes, aquest Decret detalla els fins, les funcions, la composició i el funcionament per aconseguir el compliment dels objectius previstos per la Llei.

A proposta de la consellera de Justícia, d’acord amb el dictamen emès per la Comissió Jurídica Assessora i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Naturalesa

El Consell Català d’Associacions és un òrgan consultiu de la Generalitat de Catalunya adscrit al Departament de Justícia i té la composició, l’estructura i el funcionament que s’estableixen a les normes d’aquest Decret.

Article 2

Fins

El Consell té com a objectius estudiar i conèixer la realitat present de les associacions i facilitar elements informatius per millorar-ne la gestió interna des d’una actuació coordinada entre les associacions i les administracions.

Article 3

Funcions

Les funcions pròpies del Consell Català d’Associacions són les següents:

  1. Assessorar, informar i dictaminar, si així se li sol·licita, sobre qualsevol disposició legal i reglamentària que afecti directament les associacions i també formular propostes a aquest efecte.

  2. Proposar les actuacions necessàries per promoure i fomentar les associacions amb els estudis necessaris a aquest efecte.

  3. Proposar línies de suport per afavorir la potenciació exterior de les associacions.

  4. Participar en la mediació en possibles conflictes interns de les associacions i entre les associacions.

Article 4

Composició

4.1 El Consell Català d’Associacions està format per:

  1. Quinze vocals en representació de les federacions inscrites en el Registre d’Associacions: tres per cada una de les demarcacions territorials...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR