ORDRE ECF/218/2009, de 16 d'abril, per la qual s'aproven els honoraris dels/de les perits/es tercers/es en les taxacions pericials contradictòries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

ECF/218/2009, de 16 d'abril, per la qual s'aproven els honoraris dels/de les perits/es tercers/es en les taxacions pericials contradictòries.

Les taxacions pericials contradictòries, regulades a l'article 135 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, suposen un instrument a mans dels i de les contribuents per corregir les valoracions realitzades pels òrgans competents de l'administració tributària, i en el qual aquesta es compromet a acceptar la valoració del/de la perit/a tercer/a.

Malgrat tot, existeix la problemàtica derivada de la diversitat dels honoraris que cobren els/les perits/tes tercers/eres, fet que comporta que molts o moltes contribuents no instin aquest procediment ja que no poden fer una previsió raonable dels honoraris que, si s'escau, hauran de satisfer al/a la perit/a tercer/a. Aquest fet pot provocar indefensió als/a les contribuents.

En aquest sentit, l'article 161.4 del Reial decret 1065/2007, de 27 de juliol preveu la possibilitat que les administracions tributàries competents puguin establir honoraris estandarditzats per als/a les perits/tes tercers/eres i que l'acceptació de la seva designació suposi també l'acceptació dels honoraris aprovats per l'Administració.

És per això que, d'acord amb les disposicions normatives ressenyades, i en ús de les atribucions que tinc legalment conferides,

Ordeno:

Article 1

S'aproven els honoraris màxims dels/de les perits/tes tercers/res designats/ades per a intervenir, d'acord amb el procediment previst, en les taxacions pericials contradictòries, realitzades d'acord amb el que disposa l'article 135 de la Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària, que figuren a l'annex de la present Ordre.

Article 2

Els honoraris màxims dels/de les perits/tes tercers/eres, que han de ser motivats, han d'incloure l'import de les taxes meritades pels visats dels col·legis professionals. Dins dels honoraris no s'inclou, però, l'impost sobre el valor afegit, que es facturarà a part.

Article 3

A efectes de la provisió d'honoraris, es considerarà que el valor dels béns és la semisuma dels valors assignats pel/per la perit/a de l'Administració i pel/per la de l'obligat/ada tributari/ària.

Disposició transitòria

La present Ordre s'aplicarà als procediments de taxacions pericials contradictòries que s'iniciïn a partir de la seva entrada en vigor.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR