DECRET 205/1993, de 13 de juliol, referent al règim d'ajuts per a la rehabilitació d'habitatges afectats per patologies estructurals i de desplegament del Pla d'actuació del programa de rehabilitació d'habitatges.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 185/1992, de 4 d'agost, es va establir el règim d'ajuts per a la rehabilitació d'habitatges afectats per patologies estructurals, per tal de donar solució i coadjuvar en la reparació d'edificis afectats per aquestes patologies i garantir-ne la seguretat.

Seguint aquesta línia de promoure la conservació del parc d'habitatges, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, mitjançant el Centre Tècnic i de Cooperació per a la Rehabilitació d'Habitatges i de conformitat amb el seu Comitè Assessor, ha elaborat el Pla d'actuació per al desplegament del programa de rehabilitació i conservació del parc d'habitatges afectat per patologies estructurals, que preveu mesures de col·laboració i ajuts als diferents agents i col·lectius que intervenen en les actuacions de rehabilitació.

Per tal de donar compliment a les mesures que es preveuen en aquest Pla, es fa necessari ampliar el marc normatiu establert en el Decret 185/1992, de 4 d'agost, esmentat.

En conseqüència, mitjançant el present Decret s'introdueixen les adaptacions que l'experiència assolida en aquest darrer any i l'aprovació del Pla d'actuació assenyalat fan aconsellables, les quals, als efectes de facilitar la seva aplicació, s'incorporen en un únic text normatiu.

Decreto:

Capítol 1 Habitatges de promoció privada

Article 1

Objecte i destinataris 1.1 El Departament de Política Territorial i Obres Públiques podrà concedir ajuts als propietaris i els usuaris d'habitatges de promoció privada situats en edificis d'habitatges de més de 20 anys d'antiguitat, afectats per patologies estructurals, per a aquelles obres que tinguin com a finalitat la reparació de les seves deficiències estructurals, i les que s'hagin de fer com a conseqüència d'aquesta reparació, per tal de garantir la seguretat de l'edificació. 1.2 Els ajuts s'atorgaran exclusivament per a actuacions en edificis d'habitatges destinats a residència habitual i permanent i que tinguin un pressupost superior a 300.000 pessetes.

Article 2

Modalitat d'ajuts Els ajuts que es poden atorgar són els següents: 2.1 Subvencions a fons perdut, segons els percentatges que es detallen: 50% del pressupost de les obres quan els ingressos del sol·licitant siguin iguals o inferiors a 2,5 vegades l'SMI. 30% quan els ingressos estiguin compresos entre 2,5 i 3,5 vegades l'SMI. 20% quan els ingressos estiguin compresos entre 3,5 i 5,5 vegades l'SMI. 10% quan els ingressos siguin superiors a 5,5 vegades l'SMI o quan el sol·licitant sigui persona jurídica. 2.2 Subsidiació del tipus d'interès dels préstecs atorgats per les entitats de crèdit amb les quals el Departament de Política Territorial i Obres Públiques hagi subscrit conveni a aquests efectes. La quantia del préstec podrà ser igual a la totalitat del pressupost de les obres, descomptant l'import de la subvenció regulada a l'apartat anterior. El termini d'amortització del préstec serà com a màxim de 10 anys. La subsidiació es determinarà en funció dels nivells d'ingressos dels sol·licitants, en nombre de vegades l'SMI, de manera que en resultin els tipus d'interès subsidiats següents: 7,5% quan els ingressos siguin inferiors a 3,5 vegades l'SMI. 9% quan els ingressos estiguin compresos entre 3,5 i 5,5 vegades l'SMI. 11% quan els ingressos siguin superiors a 5,5 vegades l'SMI o quan el sol·licitant sigui una persona jurídica. 2.3 Subvenció dels treballs de detecció i l'informe de l'estat de l'edifici, en els termes que preveu l'article 4 d'aquest Decret.

Article 3

Requisits per optar als ajuts 3.1 Per poder optar als ajuts caldrà acreditar que l'edificació es troba en la situació que preveu l'article 1 i que el sol·licitant, quan l'import de la subvenció sigui superior a un milió de pessetes, no té contret cap deute per cap concepte amb la Generalitat de Catalunya ni amb l'Estat. 3.2 En el supòsit que les reparacions afectin edificis en règim de propietat horitzontal, per a l'atorgament dels ajuts caldrà acreditar l'acord de la comunitat adoptat amb el quòrum establert en la Llei 49/1960, de 21 de juliol, de propietat horitzontal, comprometre's a l'execució de les obres i, així mateix, quan se sol·liciti la subsidiació establerta a l'article 2.2, el compromís de constitució d'un compte únic en una de les entitats de crèdit amb les quals el Departament de Política Territorial i Obres Públiques hagi subscrit conveni. 3.3 Els sol·licitants hauran de complir els requisits que per al règim de propietat o d'ús corresponent exigeixin les disposicions aplicables.

Article 4

Subscripció de convenis 4.1 El Centre Tècnic i de Cooperació per a la Rehabilitació d'Habitatges podrà subscriure convenis amb comunitats de propietaris i amb els usuaris i propietaris d'edificis en règim de propietat vertical, sempre que les actuacions afectin edificis de més de sis habitatges, o amb ajuntaments interessats a impulsar, per compte dels propietaris o usuaris d'habitatges, mesures de rehabilitació estructural en el parc d'habitatges de promoció privada del seu àmbit municipal. 4.2 Els convenis a què es refereix l'apartat primer tindran...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR